Themadag

Tijdens gedichtendag zetten we poëzie in de kijker. De elfde editie intussen en zoals beloofd een inspiratievolle avond in het intieme kader van onze Muziekclub ’t Ey in Belsele.
Gedichten helpen ons om vreugde en verdriet te delen, om die gevoelens een plaats te geven waarvoor je zelf geen woorden hebt.

De deuren openen vanaf 19u en om 20u laten we acht poëten op u los.
Geen opgelegd thema maar een avond vol dichterlijke vrijheden u aangeboden door:

  • JANA ARNS: auteur, fotograaf en leraar Schrijven aan D’Academie. Haar gloednieuwe bundel ‘Ten minste houdbaar tot’ verscheen in december 2022.
  • MARC TERREUR: auteur, liedjesschrijver, gitaarbouwer en muzikant. Naast de paperback Understanding Guitars zijn van hem ook twee e-boeken voor kinderen verschenen. ‘Haas Halfweg en het Boek van Alles', en 'Floortje Nachtegaal’.
  • BARBARA VAN LOO: werkzaam bij Stad Sint-Niklaas. Haar debuut ‘Tijgeroog’ ligt sinds kort in de boekhandel en is een intrigerende mix van melancholie en verwondering. Inspiratie haalt ze overal, maar nog het vaakst uit muziek.
  • NORBERT DE BEULE: auteur en leraar op rust. Zijn thuis is het podium. Norbert schreef de voorbije jaren tal van poëziebundels waaronder 'Raapstad' en 'Sincity'.
  • EVA BERCKMANS: student arabistiek en islamkunde aan KU Leuven. Haar bundel ‘Dat je bij me was’ is als een nietszeggende romance zwevend door ruimte en toch herkenbaar voor wie ooit liefde gaf.
  • JEF STAES: Na 20 jaar en evenveel nachten anderen op het podium te zetten, stelde hij anderhalve maand geleden zijn bundel 'Ruitenwissersproeistof' voor. Jef schrijft liefst met Duyster in donkere Spilliaert-uurtjes of met een camper onder zijn poep, richting woestijn of zee.
  • GERDA DE PRETER poëet en auteur van kinderboeken waaronder ‘Het grote avontuur van kleine muis’ waarin ze samenwerkte met illustrator Thé Tjong-Khing.
  • ILYO HANSEN: Thriller en romanschrijver. Voor het boek 'Tournée Générale' (foto’s Tommy Vaerewijck) nam ze de geschiedkundige teksten en gedichten voor haar rekening. Sindsdien dicht ze in opdracht of wanneer het hart het nodig acht.

En natuurlijk mag een muzikale opluistering op deze avond niet ontbreken. STEVEN HEBB, bassist bij 'Patroness' en vocalist/gitarist bij 'Black Ink Glory'. Geen Rock/metal deze avond maar doorleefde sound met donkere stem.

Inkom gratis, dorst gewenst.
Inschrijven kan op 03/776 52 25
Organisatie: Boekhandel ’t Oneindige Verhaal, Bib Sint-Niklaas en Muziekclub ‘t Ey