Dubbelconcert

Met gitaar, mandola en mandoline maakt Snaarmaarwaar een melodische sound die van zacht naar scherp gaat en weer terug. Ze brengen in het voorjaar 2023 hun vierde plaat uit en komen die natuurlijk graag bij ons live voorstellen. Maar ze zijn niet alleen en brengen BBC Folk award winnaar Sam Kelly mee. Kelly is een songsmid pur sang en vaandeldrager van de jonge Britse folkscène.
Kortom, muzikaal vuurwerk met snaren en zang!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sam Kelly, afkomstig van een melkvee landbouwers familie uit Norfolk, heeft in een kleine 10 jaar een muzikale reis gemaakt die hem bracht van de ongeëvenaarde ervaring van zingen voor ongeïnteresseerde koeien tot de finale van Britain's Got Talent als tiener tot een van de meest gewaarde Britse volkszangers van zijn generatie. Of hij nu speelt voor 13 miljoen mensen op primetime televisie, of voor 10 mensen in een kleine pub, Sams kinderlijke fascinatie voor muziek komt tot uiting, en zijn passie voor het ontdekken en nieuw leven inblazen van de klanken van zijn muzikale erfgoed heeft hem het respect opgeleverd van collega's en publiek wereldwijd. Normaal gaat hij de hort op met zijn begeleidingsband The Lost Boys, maar vananvond doet hij het helemaal solo en/of samen met de jongens van Snaarmaarwaar!

  • "Sam Kelly, who I just love. What a beautiful singer. He has that really rare male voice, that soft-edged tone, you know those beautiful tenor voices of the 30's and 40's...it really draws you in. Sam's absolutely great, he's going to go places."  - Kate Rusby (on the 'next big thing' in fRoots magazine)
  • "Sam has such a beautiful voice and sings with so much soul. I've seen him perform live a few times and he's amazing"  - Cara Dillon
  • "I think this guy is absolutely brilliant… His voice is beyond sublime."  - Mike Harding

http://www.samkelly.com/

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bijna 20 jaar toeren de mannen van Snaarmaarwaar onafgebroken langs zalen en podia in binnen- en buitenlanden. Eén gitaar, éen mandola en éen mandoline. Een setje reserve-snaren en héel veel speelgoesting: meer hebben ze niet nodig om met hun inspirerende tunes telkens weer de magische live-vonk te ontsteken. Hun jongste worp heet “LYS”, een verwijzing naar het boeiende, kronkelende pad waar hun muziek hen reeds bracht, net als de heerlijk meanderende Leie tussen Gent en Deinze.

De plaat werd old school opgenomen in Studio Trad: drie man rond een micro als het ware, en spelen maar. Inhoudelijk werd het een “retour à la source”, een herontdekking van de mysterieuze manier waarop hun snarensound in elkaar overgaat tot je niet meer weet wie nu precies welke riff speelt, wie welk melodietje lanceert. Een herontdekking ook van die diepe warmte van de klank van hout, de sprankel van de snaren, het magnifieke werk van de instrumentenbouwer in zijn verre atelier. Waar ze zich op het vorige album “B.L.O.C.K” nog volop uitleefden met rijke inkleding, zware overdubs en eindeloze lagen heerst op “LYS” de soberheid en die uitgepuurde snarensound waar ze sinds lang een patent op hebben. Neem plaats in het heerlijk akoestisch bad waarmee de heren de kamer -en uw hart- zullen vullen.

http://www.snaarmaarwaar.be/

muzikanten:

  • Maarten Decombel: mandola
  • Ward Dhoore: mandoline
  • Jeroen Geerinck: gitaar