Filmische Amerikaanse folk

Concert

Voor dit nieuwe trio verzamelt de Belgische bassiste Lara Rosseel twee Amerikaanse talenten rond zich. Samen met songwriters Laura Cortese en Dani Aubert gaat ze op ontdekking voor een concertavond vol jazz- en folkinvloeden, humor en verhalen.

Lara Rosseel is een jonge jazzmuzikante en componiste. Ze is een beloftevolle bandleader die zich helemaal thuis voelt in de Gentse jazzscene. Lara werkt als verbindende figuur samen met diverse lokale artiesten. Ze groeide als muzikante en componiste uit tot een vaste waarde in de Gentse jazzscene.
Een panel experten uit de Gentse muzieksector duidde de muzikante unaniem aan als stadscomponist van de Stad Gent voor de periode 2023-2024.

Met haar Californische roots, skills op haar 5-snarige viool en gouden stem smelt de inmiddels in Gent wonende Laura Cortese (Laura Cortese and the Dance Cards) harten en zielen.

Dani Aubert (Fellow Pynins) blinkt dan weer uit in storytelling, zowel via haar gezang als op banjo of bouzouki. Haar teksten haalt ze uit o.a. haar gezinsleven te midden de wildernis van Oregon. Goed voor intieme, rauwe en eerlijke muziek.

De 3 dames maken een perfecte mix van hun verschillende achtergronden (California, Oregon en Gent) en invloeden. Een ware kruisbestuiving!

muzikanten:

  • Lara Rosseel (BE): contrabas, zang
  • Laura Cortese (California): viool, zang
  • Dani Aubert (US): banjo, zang