Baleynbal

Een volle tent met een dansend enthousiast publiek en op het podium een even enthousiaste folkband. Nat van ’t zweet en vol overgave. Dat is wat een optreden van EmBRUN typeert. Massa’s energie die dit keurig gezelschap overdraagt op het publiek, dat nu op ontploffen staat.
De muziek van EmBRUN is in de basis traditioneel getint en doorspekt met eigentijdse, vaak progressieve klanken en ritmes.

In 2013 namen ze in 3 dagen een uitstekende live-cd op in onze eygen zaal. Dit album is een mooi voorbeeld van wat een optreden van EmBRUN juist inhoudt: stomend, swingend en hier en daar intiem. Kortom: een goed geoliede vijfcilinder-motor met veel pk’s, ritmisch strak en muzikaal verrassend.

Gestoeld op traditie, maar vanaf dag 1 doorspekt met progressieve klanken en ritmes. Hun 20ste verjaardag vieren ze met een tournee door Europa.

Muzikanten:

  • Bert Leemans: accordeon
  • Harald Bauweraerts: elektro-akoestische draailier
  • Pieterjan Van Kerckhoven: doedelzakken, saxen
  • Jonas Scheys: elektrische en akoestische contrabas, gitaar
  • Ludo Stichelmeyer: percussie

web: