Concert
Helemaal uit Noorwegen komt (hardanger)violist Erlend Viken het podium inpakken met zijn kompanen, contrabassist Sondre Meisfjord en gitarist Marius Graff. Ze brengen folkjazz, een geluid dat weinigen eerder hebben gehoord. Gebaseerd op Noorse traditionele muziek en met inspiratie uit improvisatiemuziek, woestijnblues en rock.

Alle drie zijn het getalenteerde muzikanten die speelden met de top uit de rock, pop, jazz en folk van Scandinavië.
Erlend Viken is één van Noorwegens meest prominente en geprezen jonge folkmuzikanten. Hij is een virtuoos op het nationale instrument van Noorwegen: de hardanger viool. De hardanger is als een gewone viool, maar naast de gebruikelijke vier snaren zijn er vier of vijf "sympathische " snaren die trillen en het instrument een echo-achtig geluid geven. Hij is een veelgevraagd muzikant en speelde met grote namen uit verschillende genres. Hij kreeg zelfs in 2012 de titel ‘Young folk musician of the year’. Erlend speelt in verschillende bands, waaronder het vioolduo Aslak & Erlend, de bluegrass groep Early Bird String Band en de experimentele Karl Seglem Band.

Marius Graff is gitarist, banjospeler en zanger met een diploma van de Noorse ‘State Academy of Music’.

Sondre Meisfjord is folk- en jazzmuzikant (contrabas en cello) en componist, bekend van bands als Come Shine, Flukt, Gjermund Larsen Trio. Hij won in 2002 de Spellemannprisen met de jazzband Come Shine, speelde Noorse volksmuziek met het trio 'Flukt', Ierse volksmuziek in 'Musharings', cool jazz in John Pål Inderberg's The Zetting, pop in Siri Gjære's band, en zat in het Trondheim Jazz Orchestra met Pat Metheny.

Het Erlend Viken Trio toerde al over heel Europa. Hun muziek laat grenzen vervagen, wat veel luisteraars kunnen waarderen. De drie creatieve muzikanten spelen prachtig samen en hun instrumenten vormen een niet alledaagse, maar wel wonderschone combinatie. Sterke composities en hun inventieve arrangementen slepen je gegarandeerd mee, of je nu van folk houdt of niet.

¨This is music that hits you no matter if you are a fan of folk music, rock or blues¨ - Adresseavisen
¨The power of the interplay creates music that transcends into genius¨ - bladet folkemusikk
¨One of Norway´s hottest bands¨ - Svenska Dagbladet


muzikanten:
  • Erlend Viken: viool, octaafviool, hardanger viool en zang
  • Marius Graff: elektrische gitaar
  • Sondre Meisfjord: contrabas