Baleynbal

De kogel is door kerk: de werken op onze koer vorderen goed! Jammer genoeg zal alles nog niet klaar zijn tegen 30 april, daarom hebben we besloten om dit jaar voor het baleynbal van de folkafdeling van de d'Academie Podium Sint-Niklaas uit te wijken naar De foyer van de stadsschouwburg van Sint-Niklaas. We danken dan ook Dirk Van de Merckt en gans de ploeg van De Foyer om dit mogelijk te maken.

De zomer gloort, het einde van een opleidingsjaar is in zicht! Er werd weer veel geleerd en gemusiceerd in de folkafdeling van de d'Academie Podium Sint-Niklaas. Leraars en leerlingen laten deze avond hun kunde en talent op hun instrument horen en spelen naar jaarlijkse gewoonte een stomend Baleynbal. Onder de bezielende leiding van Elly Aerden, Jan Van Rossem, Bart Van Troyen, Bart De Cock, Jeroen Laureyssens, Bert Van Reeth en Wouter Vandenabeele. Viool, accordeon, gitaar, doedelzak en glasheldere stemmen... nemen luisteraars en dansers mee op sleeptouw.

De dag erna is het 1 mei en is (bijna) iedereen vrij. Een uitstekend excuus om af te zakken naar De Foyer van de stadsschouwburg van Sint-Niklaas en te genieten van dit gevarieerd Baleynbal! Benieuwd wat voor boeiends ze deze keer in elkaar hebben geknutseld...
Minder danslustigen zijn vanzelfsprekend welkom om te luisteren naar al dat moois in één van de gezelligste foyers (na die van ons natuurlijk) van het Waasland.

De afdeling folk/volksmuziek nam meteen een vliegende start in het schooljaar 2005-2006 en sinds het schooljaar 2009-2010 is ze erkend als een volwaardige richting.
Denk je erover na om je volgend schooljaar in te schrijven bij d'Academie Podium: kom dan proeven en genieten van dit spetterend bal!

Gratis inkom! Reserveren is niet nodig.

https://podium.academiesintniklaas.be/muziekaanbod-muziek/folk-wereldmuziek