Concert

Joe Scott en Hannah Alkire zijn afkomstig uit Colorado.
Joe bespeelt een instrument dat hij heeft uitgevonden: de "double-neck guitjo", een speciaal voor hem gebouwde akoestische gitaar met twee halzen en 14 snaren. Joe heeft zijn eigen stijl en techniek ontwikkeld, waarbij hij beide halzen tegelijk bespeelt. Dit unieke instrument heeft een ongelooflijk bereik en fantastische klankkwaliteiten. Het klinkt soms als een piano, een dulcimer of een harp.
Hannah is een klassiek geschoolde celliste die studeerde bij G. Magyar van het Hongaarse Strijkkwartet en wordt internationaal erkend om haar verbluffende toon en emotionele, onberispelijke spel.

Hun originele geluid ontstaat door de mix van hun verschillende muzikale achtergronden en hun ongewone instrumentatie. Hun muziek wordt gekruid met Keltische, Americana, bluegrass, rock, flamenco en latin invloeden. Ze speelden op podia in de VS, Europa, Australië en Canada en hebben 13 cd's en twee dvd's op hun naam.

Magische soundscapes die het publiek meenemen op een muzikale reis rond de wereld.

  •  “An evening of brilliant instrumentality” - Swallow Hill Music Association, Denver, Colorado
  • “A sumptuous musical feast” - Dirty Linen Magazine
  • “Acoustic Eidolon offers concert-goers a chance to absorb some of the most powerful and intriguing music on the scene today.” - Georgia’s Good Life Magazine

https://acousticeidolon.com/

muzikanten:

  • Hannah Alkire: zang, cello
  • Joe Scott: zang, dubbelhalsgitaar, gitaar
  • Op deze tournee wordt Acoustic Eidolon vergezeld door gastmuzikant Thomas Loefke op Keltische harp.