Concert
Zangeres Maria Mazzotta is afkomstig uit de regio Salento in het zuiden van Italië. Ze heeft een indrukwekkend palmares: Maria was heel lang de frontvrouw van de Canzoniere Grecanico Salentino, ze maakte twee ronduit fantastische platen met de Albanese cellist Redi Hasa, was te zien en te horen in “Jota’, de film van Carlos Saura en speelde en zong samen met Ludovico Einaudi, Bobbu McFerrin, Ibrahim Maalouf, Bijan Chemirani, Justin Adams & Juldeh Camara, Ballaké Sissoko.

De enorme veelzijdigheid in de stem van Mazzotta is wat haar zo belangrijk maakt in de folkmuziek-scene. Ze neemt je mee langs de pracht van verschillende culturen: ze beweegt zich op een natuurlijke, naadloze manier van de klanken van Zuid-Italië naar de stembuigingen van de balkanmuziek. Je blijft betoverd achter. Is dit een blueszangeres? Ze kan slaan en zalven tegelijk, ze kan razen en tieren, maar klinkt net zo overtuigend als ze een liefdesliedje of een wiegenliedje zingt. Ze kan, met andere woorden, zingen wat ze maar wil: ze laat simpelweg niemand onberoerd, nergens en nooit.

Een dame die werkelijk alles in huis heeft om wereldwijde erkenning te krijgen, want ze behoort echt tot de kleine groep van vertolkers, waartoe we vandaag iemand als Edith Piaf rekenen of haar Roemeense equivalent Maria Tanase. Met andere woorden: wereldklasse!

Voor dit concert brengt ze accordeonist Antonino De Luca mee.