Boekvoorstelling
Samen met Anfiteatro maken we deze avond een literaire wandeling doorheen sicilië aan de hand van de maffia. 

Auteur William Van Vooren, is sinds 2008 sterk geïnteresseerd en  geïnspireerd door Sicilië. Hij schreef twee romans die zich afspelen in Sicilië en wel binnen de maffia en de anti-maffiabeweging. De eerste roman, 'Minnaar Leugenaar Moordenaar', (2020) schreef hij tijdens reizen op het  eiland. In november 2022 verscheen 'Vijf Vrouwen,' een anti-maffiaroman die aanknoopt bij' Minnaar Leugenaar Moordenaar'

William vertelt in zijn presentatie over de Cosa Nostra, de Siciliaanse maffia,  de kwalijke kant van het eiland Sicilië. Hij toont aan hoe de harde realiteit van de maffia een waarheidsgetrouwe entourage vormt voor het fictieve verhaal in zijn beide romans. De historiek van de Cosa Nostra verklaart het doen en laten van de personages in beide werken en bepaalt ook het karakter van beide boeken, iets wat William illustreert door een aantal korte passages voor te lezen.

Bevestig je aanwezigheid via de reserveren-knop.