Themadag
Onze liefde voor akoestische instrumenten steken we niet onder stoelen of banken. 't Was aan de Leuvense stoof van 't Eynde dat de liefde voor dit viersnarig instrumentje ontwaakte bij de toenmalige stamgasten...
Tijdens deze themadag willen we mensen samenbrengen rond ukulelemuziek. Voor wie wat meer kennis wil opdoen, voor wie wil spelen of luisteren...
Het programma is divers en boeiend. Vanaf 18 u gratis!
De ticketprijs blijft voor gans de namiddag dezelfde (workshop + lezing + concert).

  • 14u00:    workshop ukulele voor absolute beginners en absolute gevorderden en alles daartussenin, door Ann en Karl. Wij hebben een beperkt aantal ukuleles ter beschikking. Mail naar info@tey.be als je er eentje wil gebruiken.
  • 15u00:    muzikaal geïllustreerde lezing 'De ukulele in Tin Pan Alley' door Professor Peter (NL)
  • 16u00:    optreden door de Flamingo Sisters, het eerste muzikale relatiebureau met vijf stemmen en drie ukuleles ter wereld (VL)
  • 17u30:    foodtruck
  • 18u00:    ukulelejam, geleid door 'Left Hand Winin' Boy' Frederik Goossens (VL)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Karl Catteeuw toonde zijn kunnen al tijdens de vorige workshops. Hij is dan ook de geschikte persoon voor deze cursus van één uur.

Professor Peter (Peter van Alphen) is een Nederlandse ukulele speler, crooner en multi-instrumentalist. Hij speelt en zingt liedjes uit de jaren twintig en dertig. Swing, Tin Pan Alley, dansorkesten en crooners bepaalden toen het geluid en gezicht van de Roaring Twenties en Swinging Thirties.
Peter speelde vroeger ook in de Small Instrument Society samen met Doctor Dick (Heymans) en bracht een soloplaat uit met swingnummers op ukulele:  'I Picks Up My Ukulele'. Hij begeleidt op die cd zichzelf ook nog eens op de zingende zaag (nee, da's geen bijnaam van een bepaalde zanger of zangeres, maar een echt instrument). Ergens in zijn muzikale leven kwam Professor Peter deze muziek tegen.
Naast de ukulele gebruikt prof Peter de kazoo, mondharmonica en mondtrompet. 

Na The Jackson Five, The Olson Twins en The Kelly Family heeft Vlaanderen nu ook zijn eigen muzikale wonderfamilie: Flamingo Sisters
Met hun betoverende golden oldies brengen ze een hommage aan alles wat een hommage verdient. Ze brengen muziek en theater met een lach en een traan.
‘Flamingo Sisters’ brengt nummers met twee zangeressen en drie muzikanten, die ukulele, melodica, speelgoedpiano of neusfluit spelen.
Ambiance verzekerd!
Bezetting: Virginie Allard, Sarah Beel, Peter Dekeyser, Bart Dujardin en Wouter Verdegem.

Frederik Goossens ontdekte de ukelele door zijn liefde voor oude jazz en tin pan alley liedjes van de jaren 1910/20. Samen met het trio Left Hand Band buskte hij jarenlang in alle uithoeken van het land. Als frontman van zijn groep 'Winin' Boys' trad hij overal in Europa op.
Frederik Goossens is docent jazzgeschiedenis aan het conservatorium van Gent. Hij geeft avondcursussen muziekgeschiedenis en verzorgt geregeld inleidingen op allerlei concerten. Daarnaast is hij coördinator van het Jazz Centrum Vlaanderen en schrijft hij als freelancejournalist stukken over jazz. Je kan hem hier en daar ook als curieuze DJ aan het werk zien, in de weer met zijn grote collectie 78-toeren platen, het resultaat van jarenlang verwoed verzamelen.