Baleynbal

Teyrrasfolk 2023 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie. Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

We gaan van start met het Hartwin Dhoore Trio op het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas.

Hartwin Dhoore is diatonisch accordeonist en is al 20 jaar te zien op folk podia in binnen en buitenland.
Naast het optreden als soloartiest in een meer intieme setting, laat Hartwin zich bij gelegenheid omringen door twee extra muzikanten waarmee hij het 'Hartwin Dhoore Trio' vormt.

Pavel Souvandjiev (de neef van Hartwin) groeide op in een muzikale familie en speelt sinds zijn vierde viool. Na een een traject van vele jaren in het klassiek muziekonderwijs, voelde hij zich als jonge gast thuis komen in het folk muziek circuit. De veilige haven waar hij vooral bekend is als één van de oprichters van het succesvolle trio 'Aerokorda’. Zijn prachtig vioolspel geeft extra kleur aan de muziek van het trio.

Ward Dhoore (Hartwins jongere broer) behoeft niet veel introductie meer. Bekend om zijn uitstekende gitaar/mandoline techniek en creatieve speelstijl toerde hij door heel Europa met bands als Trio Dhoore, Snaarmaarwaar, Estbel en nog veel meer.

Samen met deze twee getalenteerde zielen krijgen Hartwins composities vorm in een kleurrijk en melancholisch universum dat de wereld om hem heen weerspiegelt.

https://www.hartwindhoore.com/

Mét

  • Hartwin Dhoore: diatonisch accordeon
  • Pavel Souvandjiev: viool
  • Ward Dhoore: gitaar en mandoline


praktisch:
19u30: dansinitiatie
21u00: start bal
reserveren is niet nodig