Baleynbal

Teyrrasfolk 2023 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie. Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

Voor de 4de avond van ons festival presenteren we u weer een dubbel Baleynbal: een jonge balgroep uit Wallonië, Trio14 EN dé topbalgroep van België, het Naragonia Quartet. Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub.
Kom je eerst iets eten? Onze buitenkeuken opent vanaf 18u.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Trio14: dansmuziek uit Wallonië en elders

Met exact 14 snaren doet Trio14 je dansen op heerlijk gestreken en getokkelde klanken. Julien Maréchal en Simon Wolfs laten de klank van hun violen perfect samensmelten met de gitaar van Thibault Debehogne. Met een stevige groove als fundament zijn deze drie jonge muzikanten voortdurend op zoek naar variatie in hun arrangementen, vaak verfijnd, dan weer uitbundig.
Ze brengen hedendaagse en oudere dansen uit Frankrijk, België en de andere kant van het Kanaal, die ze inblikten op hun eerste cd "Rue de la gare".
Ze ontpopten zich in enkele jaren tijd tot één van de beste jonge balgroepen uit Wallonië. Klaar voor een energiek dansfeest? Viens danser!

Trio14 neemt je mee op een energieke en geraffineerde muzikale reis: luisteraars en dansers worden verwend door hun 14 snaren!

http://trio14.be/

Mét

  • Julien Maréchal: viool
  • Simon Wolfs: viool
  • Thibault Debehogne: gitaar

------------------------------------------------------------------------------------------------

Naragonia Quartet

Naragonia is een absolute topper in de folkbalwereld en populair over heel Europa. Toon Van Mierlo (Novar, Hot Griselda) en Pascale Rubens leerden elkaar 14 jaar geleden kennen op het festival Andanças en vormen sindsdien meer dan een muzikaal duo. Ze brengen steeds uiterst dansbare folk met verfijning, maar met stevige energie én met veel passie en enthousiasme.

Naragonia Quartet is véél meer dan een uitbreiding van het duo Pascale Rubens - Toon Van Mierlo. Om te beginnen voegen Maarten Decombel (Snaarmaarwaar, MANdolinMAN) en Luc Pilartz (Faran Flad, duo Pilartz-Gielen) extra snaren toe. Daarnaast zoeken ze met hun kleurrijke, verfijnde folk naar schoonheid en swing.

Samen creëren ze een eygenzinnig en swingend universum waar het ook als luisteraar fijn vertoeven is. De muziek is in de eerste plaats uiterst dansbaar, maar wandelt graag op de grens tussen luister- en dansmuziek.

De muziek van Naragonia Quartet is niet alleen erg populair binnen de folkwereld, maar ook als filmmuziek. Ze inspireerden talrijke andere muzikanten. Verschillende van hun nummers groeiden uit tot 'standards' in de folkscène, die worden gespeeld van Amerika tot Zweden, van Engeland tot Portugal…

Eén van Vlaanderens "best kept secrets".

https://www.naragonia.com/quartet/

Mét

  • Toon Van Mierlo: diatonisch accordeon, doedelzakken en sopraansax
  • Pascale Rubens: diatonisch accordeon, viool
  • Maarten Decombel: mandola en gitaar
  • Luc Pilartz: viool

------------------------------------------------------------------------------------------------

praktisch:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie met Leen, Geert en Dirk
21u00: Trio14
22u15: Naragonia
reserveren is niet nodig