Baleynbal

Teyrrasfolk 2023 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie. Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

Voor de 5de avond van ons feystival kan u weer komen proeven van een dubbel Baleynbal. Vanavond warmt het fantastische duo Wim Claeys & Tom Theuns de avond op waarna La Cuivraille de boel volledig opstookt. Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub.
Kom je eerst iets eten? Onze buitenkeuken opent vanaf 18u.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Wim Claeys & Tom Theuns

Wim Claeys en Tom Theuns voorstellen is als een open deur intrappen. Behoeven deze 2 folkcorifeeen van eigen bodem nog een inleiding?
Ze spelen al jaren samen. In 1996 richtte Wim  samen met Tom en Wouter Vandenabeele de Gentse folkgroep Ambrozijn op. Samen brachten ze 8 albums uit, waarmee ze 12 jaar lang toerden.

Wim Claeys is Gentenaar, cabaretier, muzikant en folkzanger en speelt en speelde onder andere in Olla Vogala, Tref, GÖZE, Folk², Harakiwi, ...
Tom Theuns is zanger-gitarist-componist met wortels in de folk en speelt daarnaast ook banjo, sitar en mandoloncello. Hij speelt en speelde onder andere in Olla Vogala, Aurelia, Think of One, met Soetkin Collier, met Vera Coomans, met Aurélie Dorzée, met Neeka, met Eva Deroovere, ...

Samen nemen Wim en Tom je mee op een reis door verschillende muziekgenres en tradities. Van melancholische melodieën tot opzwepende deuntjes, van folk tot wereldmuziek, hun veelzijdigheid is ongeëvenaard. Met een schat aan ervaring en een diepgewortelde passie, zullen ze je betoveren met hun virtuositeit en emotionele diepgang.

In duo tasten ze elkaars grenzen af, de passie spat eraf!

Mét

  • Wim Claeys: diatonisch accordeon
  • Tom Theuns:  gitaar, banjo en mandoline en zang

------------------------------------------------------------------------------------------------

La Cuivraille

De muzikanten van La Cuivraille denken niet in vakjes, ze houden ervan om muziek uit te wisselen en mensen te laten dansen op muziek zonder grenzen. Ze combineren probleemloos het beste van traditionele muziek met een ongekende groove: niemand kan blijven stilzitten.

La Cuivraille, een naam die synoniem staat voor buitengewoon talent en verfijning, brengt een unieke ervaring naar de dansvloer. Het zijn stuk voor stuk getalenteerde muzikanten: met een percussieve kopersectie, een dansende viool, een stuwende bas en klaterende percussie verwennen ze de luisteraar met hun verfijnde arrangementen.

Laat je meeslepen door het geluid van deze "little big band", spring op de dansvloer en  treed binnen in de fantasiewereld van dit sextet: een onvergetelijke avond vol passie, virtuositeit en energie!

https://siom70.wixsite.com/lacuivraille

Mét:

  • Gabriel Lenoir: viool
  • Nicolas Painset: percussie
  • Simon Froment : bas
  • Constant Sajaloli : trombone
  • Florian Laihem : saxofoon
  • Mickaël Knockaert : trompet

------------------------------------------------------------------------------------------------

praktisch:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie
21u00: start bal
reserveren is niet nodig