Baleynbal

Teyrrasfolk 2023 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie. Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

We sluiten dit gratis feystivalleke af met een laatste dubbel Baleynbal. We starten met het intieme duo van Emma Coopman & Thomas Hoste en gooien alle remmen los met Le Mange Bal. Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub.
Kom je eerst iets eten? Onze buitenkeuken opent vanaf 18u.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Deze avond verwelkomen we je in de wereld van Fyndus, een nieuw folkduo met Emma Coopman & Thomas Hoste. Kom en dans mee op hun muzikale verhalen en laat je betoveren door de magische harmonie van Keltische harp, accordeon, zang & draailier.

Emma is een nachtegaal die een sublieme sfeer kan creëren met haar stem, Keltische harp en diatonische accordeon. Ze wil de toeschouwer beroeren en betoveren met muziek waarvan ze zelf helemaal stil, enthousiast en/of week word. Mensen iets puurs geven, een fijne tijd bezorgen, een moment van tijdloosheid geven in de vorm van muziek, is het liefste wat ze doet.
Ze komt uit een muzikale familie. Het hoeft geen wonder te zijn dat ze al van jongs af aan met muziek bezig was. In haar jonge jaren speelde ze in diverse folkformules. Daarna begon ze aan het Lemmensinstituut te Leuven aan de opleiding klassieke zang. Tijdens deze opleiding ontdekte ze de wereld van muziektheater, polyfonie en vooral haar stem.

Sinds de draailier zijn pad kruiste, is Thomas betoverd door de rijke klank van dit unieke instrument. De verliefdheid werd een ware passie. Hij volgde intensieve workshops & stages in binnen- en buitenland. Nu toert hij doorheen heel West-Europa met verschillende projecten.
Daarnaast is hij een vaak gevraagde gastmuzikant bij verschillende ensembles, zoals vorig jaar op een cd-uitgave van Michel Terlinck rond zijn hommelsuites.
Thomas is ook al jarenlang vaste lesgever op zijn instrument, o.a. bij Stichting Draailier & Doedelzak (Nederland), bij Westelfolk en in de academies van Dranouter, Gooik & Gent.

https://www.facebook.com/fyndusmusic

Mét

  • Thomas Hoste: draailier
  • Emma Coopman: Keltische harp, diatonische accordeon

------------------------------------------------------------------------------------------------

Le Mange Bal komt Teyrrasfolk afsluiten met pittige beatssss en sappige bassss!

Vergeet alles wat je weet over accordeon, klarinet en volksdansen! Dit baanbrekend project van een opkomend folk-elektro duo dat uit traditionele muzikale bronnen put van Occitanië, Auvergne, Poitou en Bretagne is een ware revelatie. Balfolk traditionele Franse muziek wordt opnieuw gearrangeerd voor drumcomputer, sampler, accordeon, klarinetten en analoge synthesizer.

Le Mange Bal zijn: Théodore Lefeuvre, Franse muzikant, accordeonist, toetsenist, componist en oprichter van Le Mange Bal & de getalenteerde 24-jarige klarinettist Nils Kassap, die optrad naast David Karkauer, Sanseverino, Klaus Basquiz, Sylvain Kassap, Hamid Drake, Claude Tchamitchian...

https://lemangebal.jimdofree.com/

Mét

  • Théodore Lefeuvre: accordeon, toetsen, machines
  • Nils Kassap: klarinetten

------------------------------------------------------------------------------------------------

praktisch:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie
21u00: start bal
reserveren is niet nodig