Baleynbal
Het Italiaanse duo Filippo Gambetta (diatonische accordeon) en Sergio Caputo (viool) speelt originele composities en nieuwe arrangementen van traditionele Europese tunes voor een publiek van luisteraars en dansers. Hun optredens zijn een reis door de traditionele muziek uit Noord-Italië, de Britse eilanden, de bal folk repertoires, waarbij ook de Braziliaanse ritmes van choro en forrò doordringen. Kortom een afwisselend programma met ingetogen tot uitbundige, maar zeer dansbare melodieën.

Filippo speelde met verschillende groepen ontelbare concerten in Europa, maar ook in Canada. Hij heeft 4 soloalbums op zijn naam staan. In 2016 won hij de belangrijkste Italiaanse erkenning op het gebied van traditionele muziek, de Loano-prijs, met het album "Otto Baffi". Hij componeerde ook toneelmuziek voor het Teatro della Tosse in Genua en werkte samen met dansers en acteurs. Hij is een actief leraar en geeft accordeonlessen in heel Europa.

Sergio is een multi-instrumentalist uit Sanremo. Hij is actief in verschillende genres met een voorliefde voor Gnawa-muziek, traditionele westerse alpenmuziek en muziek uit Zuid-Italië. Sergio heeft samengewerkt met verschillende grote namen en speelde in verschillende groepen (waaronder Tendachent, Finisterrae, Arco Alpino, Pau Y Treva, Dona Bela, Corou de Berra, La Paranza del Geco en Oggitani). Hij bestudeerde en specialiseerde zich in traditionele mediterrane vioolmuziek.

Kom genieten: zowel luisteraars als dansers worden verwend door dit topduo!


Mét
  • Filippo Gambetta: diatonisch accordeon
  • Sergio Caputo: viool