Concert
Door de grenzen tussen traditionele muziek, klassieke muziek, rock en elektronische muziek op te heffen, creëren Didier Laloy (België) en Adrien Tyberghein (Frankrijk) een stilistisch rijk repertoire van originele nummers, gaande van waanzinnige ritmes tot opzwepende melodieën. 
Didier en Adrien zullen u telkens verrassen, bij wijlen verontrusten, maar steevast boeien tot op het einde.
Met DYAD schrijven Laloy en Tyberghein een vervolg op het succes van Belem (duo van Didier en celliste Kathy Adam).

Didier Laloy speelt diatonisch accordeon sinds zijn 13de en wordt vandaag de dag beschouwd als één van de gangmakers van de opleving van het diatonisch accordeon op internationaal niveau. 
Zijn vermogen om alle muziekgenres aan te pakken, maakt hem tot een veelgevraagd muzikant – je kunt hem horen op niet minder dan 150 albums. 
Als muzikale ontdekkingsreiziger staat hij met een uitzonderlijk gemak op het podium en staat hij aan de basis van een breed scala aan projecten waaronder: [Po-Z]s, Noir’s, Couturière, S-Tres, Samuraï, Trio Trad, Tref, Belem & The Mekanics, …

Adrien Tyberghein is een Franse contrabassist en componist. Adriens onverzadigbare nieuwsgierigheid brengt hem ertoe een breed scala aan muziekstijlen te verkennen: barok, romantisch, hedendaags, elektronisch, wereldmuziek en jazz. 
Adrien heeft samengewerkt met gerenommeerde ensembles, musici en festivals zoals de Opéra National de Paris, het Orchestre Philharmonique de Radio France, het Ensemble Intercontemporain, het ensemble Musiques Nouvelles, het Easter Festival, …
Hij speelde ook met grote namen uit de klassieke, jazz- en hedendaagse muziek (Manu Katché, Ibrahim Maalouf, Gautier Capuçon, ...), samenwerkingen die bepalend waren in zijn keuze om zich als solist en kamermusicus te wijden aan de contrabas, maar ook aan compositie.
Adrien verlegt de grenzen van zijn instrument op een originele en onvermoede manier. France Musique beschrijft hem als een musicus die "een klassiek universum van haar stof ontdoet en nieuw leven inblaast. Zijn intense persoonlijkheid zorgt voor een onverwachte kruising van culturen.”


Mét:
  • Didier Laloy: diatonisch accordeon
  • Adrien Tyberghein: contrabas