The Nordicolour Experience

i.s.m. het CC van Sint-Niklaas
In samenwerking met CC Sint-Niklaas bieden wij u een uniek dubbelconcert aan in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. The Nordicolour Experience is een muzikaal verhaal van twee sterke frontvrouwen die erin slagen om traditionele muziek de toekomst in te loodsen!

Marvara
De Vlaamse Marieke van Ransbeeck studeerde jarenlang in Scandinavië, keerde terug met een Nordic Master en een gigantisch netwerk aan topmuzikanten. Intussen groeide ze in eigen land uit tot één van de beste folkmuzikanten, werd geselecteerd voor ‘De Twintigers’ van Klara en won dit jaar met Marvara De Flanders Folk Awards. Verwacht je aan een interactieve show gehuld in een feestelijke bezetting.
Marieke haalt het diepste uit haar barokmusette, Vlaamse en Zweedse doedelzakken en wordt hierin vergezeld door haar Deense spitsbroeders Frederik Mensink & Villads Hoffmann (bekend van o.a. Stundom en Tailcoat), de Zweedse percussionist Mårten Hillbom (o.a. Víík en Tailcoat) en de Vlaamse accordeoniste Hilke Bauweraerts (o.a. Hidrae).


Mét:
 • Marike Van Ransbeeck: doedelzakken (VL)
 • Hilke Bauweraerts: diatonisch accordeon (VL)
 • Villads Hoffman: cister en bouzouki (DK)
 • Frederik Mensink: contrabas (DK)
 • Mårten Hillbom: percussie (SE)

------------------------------------------------------------------------
VÍÍK is een nieuw Scandinavisch folkorkest, met muzikanten uit Noorwegen, Denemarken en Zweden. Dit pan-Scandinavische sextet combineert hypnotiserende melodieën uit de Scandinavische liedtradities met de esthetiek van jazzrock.
De zeskoppige band wordt aangevoerd door de meer dan levenslustige Noorse zangeres Elisabeth Vik, die naadloos vocale texturen combineert van keelzang tot koehoedergeroep, en alles daartussenin. Ze schreeuwt, danst, verdraait en draait volksliedjes en sprookjes rond tot ze totaal onherkenbaar zijn maar toch aanvoelen als een diep historisch gewortelde déjà vu. 
Laat je meeslepen in een magisch universum van sprookjes, mysterieuze middeleeuwse ballades en bloedstollende sagen!


Mét:
 • Elisabeth Vik: zang (NO)
 • Annelene Toft Christensen: viool (DK)
 • Villads Hoffmann: cister (DK)
 • Morten Alkjær Lassen: accordeon (DK)
 • Jakob Kragesand: contrabas (DK)
 • Mårten Hillbom: drums en percussie (SE)