Dubbelconcert
De echte feynproevers komen deze namiddag aan hun trekken: Jowan Merckx is op afscheidstournee en Didier François & Philip Masure hebben een nieuwe cd opgenomen en staan te popelen om te spelen.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jowan Merckx, een naam die je vaak tegenkomt wanneer je de paden bewandelt van de traditionele of de klassieke muziekwereld. Aan welk project hij ook zijn medewerking verleent, altijd weet hij te ontroeren met zijn verhalend spel op een schier eindeloos aantal leden van de fluitfamilie. Hij is echter ook de oprichter en bezieler van AmorromA, een groep die 23 jaar geleden het levenslicht zag. Jowan vond het toen tijd om vele van zijn neergepende melodieën tot leven te brengen en ging op zoek naar gastmuzikanten om ze op te nemen.  In de loop van een paar decennia wisselde de samenstelling van het ensemble om vandaag als soloproject te eindigen.

Dit soloprogramma is uniek: een zelf gecomponeerd repertoire geïnspireerd door oude muziek (middeleeuwen, renaissance en barok) en traditionele muziek van over heel Europa. Muziek voor de meerwaardezoeker met een simpele glans, transparant, natuurlijk en onopdringend.

Kom luisteren naar dit eenstemmig, instrumentaal verhaal dat alle plaats laat voor eenieders fantasie om vrij te bewegen.

https://amorromamusic.wixsite.com/jowan

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Duo Didier François & Philip Masure
In 2024 zal het 25 jaar geleden zijn dat het duo Philip Masure en Didier François een titelloze cd uitbrachten met melodieën uit Zweden. Een heel eigen interpretatie, geen klakkeloze kopieën, met gitaar en nyckelharpa. De sleutelvedel (nyckelharpa) werd ook in andere regio's van Europa bespeelt maar eindigde z'n loopbaan als hét instrument van Zweden. Ondertussen bewees Didier als meester-nyckelharpa speler dat de mogelijkheden van het instrument onbegrenst zijn.
Maar terug naar het heden. 'Vänner' (Zweeds voor vrienden) is de titel van de nieuwe cd en laat twee virtuozen horen die met de bijdrage van enkele vrienden bewijzen dat ze geëvolueerd zijn. En muziekclub 't Ey zou zichzelve niet zijn als het jullie niet een avant-première kan aanbieden.
Op de nieuwe CD staan er meerdere vrienden, maar één komt alvast zondag mee... Wim Moons op percussie!

https://www.didierfrancois.be/

Mét:
  • Didier François: nyckelharpa
  • Philip Masure: gitaar
  • Wim Moons: percussie