Concert  |  Baleynbal

Het is al enige tijd duidelijk dat er sprake is van een derde Duitse folkrevival. Het Zuid-Duitse Fior mag je daar ook gerust aan toevoegen, een kwartet uit Baden-Württemberg, opgericht in 2018. Fior is Oud Hoogduits voor "Vier".

Alle leden hielden zich eerst bezig met traditionele muziek uit andere landen (vooral Zweden, Frankrijk en Ierland) tot het inzicht kwam dat het goed zou zijn de melodieën en liederen van hun thuisland Duitsland op te zoeken en deze nieuw leven in te blazen. Ze stuitten op een ware muziekschat, waar ze creatief mee aan de slag gingen! Middeleeuwse ballades en volksliederen ontmoeten bewerkingen van gedichten van schrijvers als Fontane en Eichendorff, groovy jigs wisselen af met zachte walsen en traditionele melodieën uit herontdekte Duitse muziekhandschriften worden verweven met eigen composities.

https://www.fiorfolk.de

Mét:

  • Regina Kunkel: nyckelharpa
  • Rick Krüger: zang, doedelzak, fluiten, klarinet, concertina
  • Sebastian Elsner: draailier
  • Björn Kaidel: gitaar (DADGAD), nyckelharpa

Twee delen: Concert (16u00) + Baleynbal (17u00)

Het is jaarmarkt in Belsele... Wij zetten vanaf 11 uur onze deuren open voor iedereen.
Kom de tentoonstelling met de schilderijen van Els Delacourt bewonderen!