Concert  |  CD-Voorstelling

De veelzijdige Syrisch-Belgische violist en componist Shalan Alhamwy en de Belgische accordeonist en componist Jonas Malfliet vormen samen Damast Duo. Samen maken ze ogenschijnlijk moeiteloos Oosterse muzikale invloeden begrijpelijk voor een Westers gehoor. Net zoals de stof damast uit Damascus, die in de middeleeuwen ook populair werd in onze contreien, vormt culturele uitwisseling de muzikale basis van het duo. Behalve goede muzikanten zijn het ook goede vrienden, en hun speelplezier werkt aanstekelijk. Reist u met hen mee?

Zocht u enkele jaren geleden ook beren achter de ramen van de huizen? Voor vele gezinnen met kinderen maakte dat de lockdown heel wat draaglijker. Dat we samen in staat zijn zelfs de moeilijkste periodes te overbruggen, was de inspiratiebron voor de nieuwe cd van het Damast Duo. Ze zoeken het lichtpunt in de duisternis op hun nieuwe album Berenjacht.

Een unieke smeltkroes van Arabische en West-Europese tradities, muzikaal grenzeloos, met respect voor tradities, maar vooral met een grote liefde voor muziek.

www.damastduo.com

Mét:

  • Shalan Alhamwy: viool
  • Jonas Malfliet: accordeon en zang