Concert

In 2020 vond Leuvens multi-instrumentalist Bert Aernouts de tijd om enkele nummers van onder het stof te halen die geen thuis vonden bij zijn andere projecten. De nummers hadden allemaal een folky kantje en hij liet zijn innerlijke folkie eindelijk los. Dit resulteerde in een EP van 6 nummers getiteld “hi nice bye”. Productie en instrumenten, op enkele blazers en strijkers na, nam Bert voor zijn rekening. De opnames hadden een zekere lofi-charme waardoor de plaat het label “lofi-folk” toebedeeld kreeg. Live krijgt hij steun van twee bevriende muzikanten: Ward Bosmans (Your Favourite House-Garden-Kitchen Orchestra) op mandoline, harmonium en zang en Nicholas Cooper (ex-Ye Vagabonds, Féileacán) op viool, altviool en zang. Zo komt het folkkarakter van de nummers nog meer naar buiten en worden de nummers van een andere kant belicht.

In 2023 bracht Keun een live herwerking van de debuut EP onder de titel “hi live bye” uit samen met een concertfilm van de opnames in de Zwartzusterkapel in Leuven. Leuke anekdote: keun is West-Vlaams voor konijn.

Keun blijft live de lijnen tussen indie/lofi en folk opzoeken en de spannende ruimte daartussen verkennen. Inspiratiebronnen zijn verschillende folk- en indiebands zoals Lankum, Frightened Rabbit, Villagers, Low, Bright Eyes, Rum, …

https://linktr.ee/keunband

Mét:

  • Bert Aernouts: gitaar, banjo en zang
  • Ward Bosmans: Indisch harmonium, mandoline, mandola, bouzouki en zang
  • Nicholas Cooper: viool, altviool en zang