verloren liedjes

Concert
Rémi Decker, Hans Jochems en Philip Masure vormen samen Trio Marodeur. Drie 3 topmuzikanten die in binnen- en buitenland graag gezien zijn en heel wat bekendheid genieten. 
Ze kregen een projectsubsidie van Cultuurregio de Merode om oude liedboeken uit 5 gemeenten uit het Merodegebied te onderzoeken en een aantal oude volksliedjes nieuw leven in te blazen.
Met deze inspiratie is Trio Marodeur rond de tafel gaan zitten en beginnen zingen. De muzikanten hebben enkele ‘volksliekes’ geselecteerd, de rijmen afgestoft en de muziek wat opgepept. “Vroeger was vroeger, maar nu is nu, made in de Merode ”, klinkt het.
Trio Marodeur zingt over koningsdochters, over liefde, over drank en kaartspel, soldaten en bloedige moorden. Melancholie en ontroering, humor en spelplezier gaan hand in hand in deze hartverwarmende voorstelling.

De naam van het trio verwijst naar ‘mérodistes’, de naam die de ongedisciplineerde soldaten van prins de Merode in de eerste helft van de negentiende eeuw kregen toen ze aan het plunderen sloegen. Het plunderwerk gebeurde bij de 3 heren wel eerbiediger. Zo haalde Trio Marodeur "Het Kaartspel" uit een 120 jaar oud schriftje waarin typische liedjes stonden opgenomen die fanfares en zangers uit Herselt in die tijd brachten. "Een moord" komt dan weer uit het verzamelwerk "Honderd oude Vlaamsche liederen" uit 1897. "Het zwarte klooster" en "Een hoekje voor zich alleen" kan je dan weer zien als een eerbetoon aan de Jozef ‘Jefke de Blinde’ Verwimp, een blinde accordeonist die zelf oude liedjes uit Tessenderlo verzamelde.


Mét:
  • Rémi Decker: zang, doedelzak, fluit
  • Philip Masure: zang, gitaar
  • Hans Jochems: zang, cister
Met de steun van WESP vzw en Cultuurregio de Merode.