Occitaans a capella en percussie

i.s.m. het CC van Sint-Niklaas
In samenwerking met CC Sint-Niklaas bieden wij u een uniek concert aan in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. 

Verbonden door een sterke vriendschap, onderzoeken Les Mécanos sinds 2017 het Franse en Occitaanse vocale erfgoed. Ze koesteren daarbij één gemeenschappelijke wens: zich de regionale repertoires van het muzikale universum van elk van hen opnieuw toe-eigenen. 
In gepaste werkkledij brengen tien zangers, gewapend met een arsenaal aan percussie (van trommels tot moersleutels, uitlaatdempers en allerlei schroot) polyfonische Franse en Occitaanse traditionals. 
Op het podium openen ze de deuren van hun atelier waar liederen weerklinken van werk en strijd, liefdesliederen, politieke en religieuze satires, dans- en drinkliederen, allemaal gearrangeerd voor tien stemmen en gedragen door de rommelende en dansende cadans van hun basdrums, tombassen en andere percussieve elementen.

Tien paar handen gebruiken schroot en drums voor een onnavolgbare sound: van zacht en teder, naar hard en dansbaar, polyfoon, eigentijds en oprecht.


Zang en percussie: Benoit Feugere, Sylvère Decot, Gaël Bernaud, Jonathan Duraj, Simon Pourrat, Rémi Bacher, Jérémie Plasson, Martin Bub, Guillaume Sbaiz, Antoine Chillet