Galicische stormwind

Concert
Met wortels diep geworteld in de rijke tradities van Galicië, Spanje, wordt Uxía Domínguez Senlle algemeen beschouwd als een van de meest charismatische stemmen in de hedendaagse folkwereld. Haar muziek is doordrenkt met de essentie van Galicische folklore en neemt je mee op een oprechte reis door de geschiedenis van haar geboorteland. Als een gepassioneerde verhalenverteller weeft Uxía moeiteloos betoverende verhalen in haar nummers, waardoor ze haar publiek raakt op een diep emotioneel niveau.

Met een indrukwekkende carrière die meerdere decennia omspant, heeft Uxía talloze harten veroverd op internationale podia en festivals. Ze heeft een buitengewoon vermogen om het publiek te betrekken en iedereen te laten deelnemen aan een gedeelde muzikale ervaring die de grenzen van cultuur overstijgt. Ze heeft twaalf albums gemaakt, waarvoor ze vele prijzen heeft ontvangen.

Met haar krachtige en warme stem bekijkt Uxía de wereld vanuit het Noordwesten van Spanje. Ze neemt in haar liederen een breed scala aan invloeden en stijlen op: van de morna, tot fado, met Afrikaanse en Braziliaanse ritmes.
Een buitengewone stem uit Galicië!


Mét
  • Uxia Senlle: zang
  • Sergio Tannus: gitaar
Dit concert is een fijne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.