Concert

Stap binnen in de magische wereld van traditionele en eigentijdse Schotse muziek met Alasdair Fraser & Natalie Haas! Deze twee virtuozen komen hun nieuw album SYZYGY voorstellen in onze muziekclub. Laat je meevoeren door hun magische samenspel van Schotse vioolmuziek en meeslepende cello-arrangementen. Dit wordt een avond vol muzikale synergie en ontroerende melodieën die je niet mag missen!

Alasdair Fraser & Natalie Haas vormen een dynamisch duo dat de traditionele Schotse muziek nieuw leven inblaast en grenzen verlegt met hun verrassende combinatie van viool en cello. Alasdair Fraser, een Schotse vioolvirtuoos, en Natalie Haas, een in de Verenigde Staten geboren celliste, spelen samen sinds 2003 en hebben sindsdien wereldwijd lof geoogst voor hun frisse en innovatieve benadering van Keltische en Schotse muziek.

Alasdair Fraser is één van Schotlands meest gerespecteerde traditionele violisten. Hij heeft wereldwijd erkenning gekregen voor zijn diepgaande interpretaties van Schotse vioolmuziek. Alasdair heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd: hij is een veelgevraagd docent en heeft zowel solo als in samenwerking met vooraanstaande artiesten over de hele wereld opgetreden. Zijn spel combineert de rijke erfenis van de Schotse fiddle-traditie met een eigentijdse flair die zowel meeslepend als meesterlijk is.

Natalie Haas, een virtuoze celliste met een unieke benadering van haar instrument, heeft een revolutie teweeggebracht in de traditionele muziekwereld met haar gedurfde en innovatieve stijl. Haar krachtige en lyrische spel heeft haar al op jonge leeftijd tot een geliefde en gerespecteerde muzikante gemaakt. Ze heeft samengewerkt met een breed scala aan artiesten.

Samen vormen Alasdair Fraser en Natalie Haas een ongeëvenaard duo dat de rijke geschiedenis van de Schotse traditionele muziek verbindt met een eigentijdse, avontuurlijke geest. Hun muzikale samenwerking verkent de grenzen van wat mogelijk is met viool en cello, en creëert een opwindende, emotionele en meeslepende ervaring die het publiek keer op keer weet te betoveren.

In 2014 kwamen ze al eens langs en speelden toen een fantastisch concert: de muzikale chemie was ongelofelijk. Nu komen ze hun zesde album voorstellen: stuk voor stuk nieuwe composities die zoals altijd geworteld zijn in traditie. Zelf omschrijven Alasdair en Natalie het als een hoogtepunt op hun muzikale reis, dat belooft...

https://alasdairandnatalie.com

Mét:

  • Alasdair Fraser: viool
  • Natalie Haas: cello

Dit concert is een feyne samenwerking met Fiddlers On The Move.