bal/fest-noz

Baleynbal

Dit wordt een buitengewone zondagnamiddag die de grenzen van de traditionele Bretoense muziek overstijgt:
een dubbel baleynbal met het post-rock geïnspireerde duo NIJ EN Ivan du Rêve solo.
Een buitenkans: twee voor de prijs van één.


Stap aan boord van een interplanetaire muzikale reis met NIJ. Mael Lhopiteau en Tristan Le Breton zijn twee jonge ontdekkingsreizigers van de Bretoense muziekscène, bekend om hun grensverleggende creativiteit. Geïnspireerd door het gedurfde idee van bals en fest-noz op verre planeten zoals de maan, Mars en Jupiter, nodigen deze visionairs je uit voor een unieke ervaring, waar traditie en toekomst samenkomen.
Na een dozijn folk- en fest-noz-bals deze zomer (Balilas, Festival de Cornouaille, la Bogue d'Or...) wordt een cd voorbereid voor release in de zomer van 2024.

Laat je onderdompelen in een geluidsuniversum waar de betoverende stem van Mael Lhopiteau en de meeslepende drums van Tristan Le Breton harmonieus samenkomen. Geluiden uit de toekomst versmelten met eeuwenoude ritmes om een muziek te creëren die zowel krachtig als etherisch is.


http://www.compagniedespossibles.bzh/nij/

Mét:

  •  Mael Lhopiteau: zang, elektrische harp
  • Tristan Le Breton: drums  


------------------------------------------------------------------------------

Het bal van Ivan du Rêve is een muzikale strijd tussen traditie en vernieuwing!

Door op een karikaturale manier het universum van het traditionele bal tegenover dat van het neo bal te stellen, worden dansers gegijzeld in een experimenteel bal/spektakel. Verschillende werelden zullen botsen en elkaar ontmoeten met bourdonviool, duivelse accordeons, musettewalsen, techno...

Tijdens dit atypische bal worden diepgaande debatten op de dansvloer onderwerp van spot, als een uitnodiging om een stap terug te doen, om na te denken, of simpelweg plezier te hebben!