Concert

In de wildernis van Australië leeft de ongrijpbare liervogel ('Lyre Bird' in het Engels), die vaak beschouwd wordt als de meest begaafde zangvogel op onze planeet. Een toepasselijke naam dus voor dit trio, bestaande uit drie van Schotlands meest opwindende en begeesterde folkmuzikanten.
Cello, nordic mandola, viool, altviool en zelfs af en toe een xylofoon komen samen in Lyre Lyre om een uniek, groovy en onweerstaanbaar speels geluid te creëren.

Alice Allen, Marit Fält en Patsy Reid zijn allemaal veelgevraagde muzikanten. Deze drie getalenteerde dames creëren samen een fusie van Schotse, scandinavische én klassieke muziek. Hun muziek reikt van Schotland tot Scandinavië, van Bretagne tot de Balkan.

Patsy Reid heeft meerdere soloalbums op haar naam staan. Ze verdiende haar sporen o.a. bij Breabach en speelt op talloze Britse platen mee als sessiemuzikante. Ze is momenteel één van de meest gevraagde traditionele violisten in het Verenigd Koninkrijk geworden.
Marit Fält is een multi-instrumentalist van Zweedse origine die opgroeide in Noorwegen en die na haar muziekstudies bleef hangen in de UK. Haar virtuoze speelstijl op de låtmandola, zorgde ervoor dat ze al snel bij veel projecten werd betrokken. Ze studeerde af aan de universiteit van Newcastle met het hoogste cijfer ooit en heeft internationaal getoerd met verschillende artiesten.
Alice Allen heeft een achtergrond in klassieke en traditionele cello, in de voetsporen van Natalie Haas. Ze won verschillende wedstrijden en wordt geprezen voor haar emotionele spel.  Alice zorgt hier zowel voor bas en percussieve begeleiding als voor melodielijnen.

https://www.lyresounds.com

Mét:

  • Patsy Reid: viool, altviool,  tenorgitaar en xylofoon
  • Marit Fält: mandola
  • Alice Allen: cello

Dit concert is een feyne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.