Baleynbal

Voor folkliefhebbers zijn Birgit Bornauw en Benjamin Macke geen onbekenden.  Dit virtuoze duo was al met verschillende projecten te gast op ons podium, vanavond spelen ze ten dans!

In 2008 ontmoet Birgit Bornauw, één van de beste Vlaamse doedelzakspelers van haar generatie, de getalenteerde Franse accordeonist Benjamin Macke.  Ze beslissen om samen een duo te vormen rond het repertoire van traditionele muziek. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en hebben ze als ware ambassadeurs van de volksmuziek menig concert en bal gespeeld in binnen- en buitenland. Centraal staat de ontmoeting tussen het krachtige en warme geluid van de Vlaamse doedelzak met het soms delicate spel van de diatonische accordeon.
Verrassingen zijn niet uitgesloten, misschien krijgen we zelfs een vleugje akoestische barok-folk-rock...

Mét:

  • Birgit Bornauw: doedelzakken
  • Benjamin Macke: diatonisch accordeon

Onze deur is al open vanaf 13u voor de Doedelzakdag.