met Kris Drever, Nora Brown & Eli West

Concert

Laura Cortese organiseert 'Acoustic Evenings', een concertreeks met een mix van internationale artiesten. We bijten dit jaar de spits af met een kwartet van Schotse en Amerikaanse artiesten: Eli West (USA), Kris Drever (UK), Nora Brown (USA) en Laura (USA) zelf. Verwacht vuurwerk!
Bij ons begint de akoestische avond reeds om 16u, het Amerikaanse tijdsverschil hé...


Laura Cortese (the Dance Cards, Bright Light Sessions) is een Amerikaanse songwriter en topvioliste die vanuit rootsmuziek steeds op zoek gaat naar pareltjes in klank, groove en melodie. Ze woont nu al enkele jaren in België – je-weet-wel, de liefde - en toert intensief zowel in de VS als in Europa. Ze leerde doorheen het toeren veel vrienden kennen in bluegrass, cajun, old time, zydeco en andere muziek met wortels. Deze avond brengt zij vier songwriters van beide kanten van de Atlantische oceaan samen voor een unieke samenwerking.

Eén van hen is Kris Drever (Lau, Spell Songs), folk-singer-songwriter en de ruggengraat van de hedendaagse Schotse roots- en folkscene. Van de overkant van de Atlantische oceaan is songwriter en componist Eli West (Cahalen Morrison, John Reischman, Bill Frisell, Dori Freeman) met zijn kenmerkende ‘Pacific Northwest’ sound present, mét banjo. En tot slot sluit ook Nora Brown aan, een jonge Amerikaanse banjospeelster met een passie voor de muziek uit de Appalachen. Nora zingt en speelt ook gitaar.

Kortom, vier toppers voor de prijs van één!

Deze concertreeks is een feyne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.


Mét