Concert  |  CD-Voorstelling
Spilar is een band met een kloppend hart voor folksongs van bij ons. Hier opgetekend en gevonden, hier gespeeld en gezongen. Ze noemen het zelf ook wel 'korteketenmuziek'. De band boetseert een eigen universum, ontstaan uit een mix van eeuwenoude tradities en eigen materiaal.

Hun muziek is wijds en eigentijds. Drums, toetsen en snaren voorzien een diepdonkere soundtrack bij de doorleefde stemmen van zus en broer Eva en Maarten Decombel.
Het kwintet maakte een vliegende start met de release van hun debuutplaat ‘Stormweere’ (2020). Pers en publiek waren unaniem lovend, ze werden twee jaar op rij genomineerd voor de Flanders Folk Awards en speelden een indrukwekkende concertreeks bijeen.

Ze doken in 2023 met nieuw materiaal de studio in en komen hun spiksplinternieuwe album natuurlijk bij ons voorstellen. Met dit tweede album gaan ze resoluut door op het ingeslagen parcours. Verwacht je aan een avondje “weg van de wereld”, met straffe muziek met wortels uit eigen land!


https://www.spilar.be

Mét:

  • Eva Decombel: zang
  • Maarten Decombel: mandola, gitaar, zang
  • Ward Dhoore: mandoline, synthesizers
  • Jeroen Geerinck: gitaar, toetsen, synthesizers
  • Louis Favre: drums