Concert
Ollin Kan is het nieuwe muziekproject rond Renato Márquez, een violist, producer en DJ met Belgisch-Mexicaanse roots. 
Tijdens de coronapandemie begon Renato te schrijven aan een nieuwe plaat, waarbij hij zijn creatieve zelve de vrije loop liet gaan. Het resultaat is ‘Petrichor’, een eclectische plaat met Zuiderse, Oosterse, klassieke en Westerse invloeden.

Renato startte zijn carrière op zeer jonge leeftijd als violist en gitarist. Hij trad hierbij in de voetsporen van zijn vader,  Luiz Marquez, een bekende saxofonist. Renato maakte de voorbije jaren deel uit van de live band van de internationaal bekende Franse dj Klingande, waarmee hij de hele wereld rondtoerde. 

Live brengt Ollin Kan zijn eigenzinnige muziek geflankeerd door rasmuzikanten – en goede vrienden – Steven Vergauwen (gitaar), Stijn Tondeleir (basgitaar) en Eric Bosteels (drums). Ollin Kan laat zich niet eenvoudig vatten in één muziekgenre, maar hierin schuilt dan ook de frisheid en uitdaging voor de muziekfanaat. Het brengt de luisteraar in een nieuwe wereld die je niet onberoerd laat en laat wegdromen naar een ‘Petrichor’ universum.

Ollin Kan: God van de Wind; Eeuwige beweging (Azteeks)


Mét:
  • Renato Marquez: viool
  • Steven Vergauwen: gitaar
  • Stijn Tondeleir: basgitaar
  • Eric Bosteels: drums