De platenkast van Philip Masure door Marc Vandemoortele

Leyzing
We hebben nieuwe buren! Eén half jaar lang verhuist de Bib van Belsele naar de koer van Muziekclub ’t Ey. Het moment om zes maand lang (van november 2023 tot april 2024), iedere derde donderdag een lezing te organiseren in samenwerking met de Bib van Sint-Niklaas. Verrassend, maar met iedere keer één zekerheid: muziek zal nooit vér weg zijn. Onder de titel 'Leyzing' denken we je méér dan te kunnen boeien. Dit is de laatste lezing uit deze reeks.

Ofschoon Philip Masure een hele rits aan instrumenten bespeelt is hij vooral bekend als gitarist bij onder meer Comas en Urban Trad. Hij is dé specialist van de DADGAD open tuning en speelde samen met onder andere Laïs, Carlene Anglim, Mugar, Eamear Quinn, Orion, Garva,...
Philip gaf zowat over heel de wereld workshops gitaar. Als studiomuzikant speelt hij op meer dan 100 cd's en wordt hij steeds vaker gevraagd als producer. ‘The Irish Post’ bestempelde hem ooit als één van de meest gezochte gitaristen van de Keltische muziekscene.

Over de jaren heeft Philip een enorme platenkast uitgebouwd en die laat Marc Vandemoortele u deze avond verkennen.

Gedurende ruim 30 jaar was Marc Vandemoortele dé folkmuzieksamensteller bij de openbare omroep. In 2024 neemt hij afscheid van zijn lange carrière op de VRT. Het Flanders Folk Network noemt Vandemoortele een bron van inspiratie, die "folk naar een breed publiek weet te brengen". Daarom mocht hij de allereerste Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen op de Flanders Folk Awards 2024.

Deze lezing wordt u aangeboden door Muziekclub 't Ey en de Bib van Sint-Niklaas.

https://www.folk.be/philipmasure/
https://sint-niklaas.bibliotheek.be/