Concert
Jenn en Laura-Beth zijn allebei al een aantal jaren actief in de Britse folkscene. Hoewel ze beiden oorspronkelijk uit Engeland komen, werden ze samengebracht door de hechte en vooruitstrevende folkmuziekgemeenschap van Glasgow, waar ze veel tijd doorbrachten met het jammen van een veelzijdige mix van folkmuziek uit de hele wereld en voornamelijk het Verenigd Koninkrijk, Scandinavië en Amerika. De jaren van samenspelen brachten een diepe connectie tussen de twee artiesten: hun ritmes sluiten nauw op elkaar aan, hun stemmen vloeien zo nauw samen dat het vaak moeilijk is om ze uit elkaar te houden. Ze hebben een natuurlijke telepathie ontwikkeld: twee muzikanten die met elkaar verbonden zijn.
Hun eerste duo-album 'Bound', vernoemd naar deze blijvende band, verscheen in november 2016. Jenn en Laura-Beth werken momenteel aan materiaal voor hun tweede album.

Jenn Butterworth is één van de meest vooraanstaande folkbegeleiders van het Verenigd Koninkrijk en werd bekroond als 'Muzikant van het Jaar' bij de Scots Trad Music Awards en genomineerd voor dezelfde categorie bij de BBC Radio 2 Folk Awards.

Laura-Beth Salter is beïnvloed door de Oldtime en Bluegrass muziek die haar ouders speelden toen ze opgroeide in Lincolnshire. Na een studie Traditionele Muziek in Newcastle raakte ze sterk betrokken bij de folkscene. Ze is één van de oprichters van The Shee en haar meest recente samenwerkingen zijn Shooglenifty en The MacLean Project .

‘…fresh, imaginative arrangements, displaying instrumental finesse and near-uncanny mutual attunement.’ – The Scotsman


Mét:

  • Jenn Butterworth: zang, gitaar
  • Laura-Beth Salter: zang, mandoline
Dit concert is een feyne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.