Tey Gast
Het is als een voortdurende eruptie: talent dat een podium zoekt. En de voorbije decennia hebben wij als kleinschalig podium dan ook veel kansen gegeven. Maar, jawel, één 'maar'. We houden onze focus op folk, traditionele muziek, nieuwe akoestische muziek. En daar gaan héél veel vrijwilligerswerkuren naar toe.
Onder de titel 'Tey Gast' willen we af en toe - als ons podium vrij is en we genoeg vrijwilligers kunnen motiveren - muzikanten de kans geven om in onze concertzaal te spelen.


Deze avond is de Bibliotheek van Sint-Niklaas 'Tey Gast' op ons podium.

Mooie Jo, het hoofdpersonage van de gelijknamige nieuwe roman van Kristien De Wolf, is even sprankelend als de tijdgeest waarin zijn leven buiten de oevers treedt. Een jongeman met een drang naar hoger honing: eerst naar God, dan naar vele soorten liefde. Jo treedt in, raakt verstrengeld in een dubieuze relatie met een priester en wordt ingewijd, niet in het kloosterleven, maar in the lush life van drank, auto’s en plezierreisjes, treedt uit en stort zich in het nachtleven, in de armen van Felix, in de herenliefde. Wat volgt is een tragikomisch leven in een bruisende tijd, een verkenning van vele soorten liefde en verraad, met een verleden dat nooit helemaal achter de horizont verdwijnt.

Bevriende auteurs en andere volgelingen buigen zich over de roman, lezen fragmenten en gaan in gesprek met de auteur. Een Vlaanderenleestdag met schwung, panache en couleur locale!

Met: Kristien De Wolf, Christophe Vekeman, Ilyo Hansen, Peter W.J. Brouwer, Alain Debbaut, Els Dierick, e.a.
Muziek: Rik De Maré