Concert
Buffo's Wake is een uit Brighton afkomstige zigeunerpunkband van gestoorde muzikanten met een voorliefde voor het macabere. Gewapend met accordeons, violen en een emmer vol temperament, walsen, tangoën, moshen en koloën ze zich een weg door een breed scala aan invloeden:  van Oost-Europese, Balkan- en Russische folk tot punkrock en cabaret. Ze vertellen verhalen over losbandigheid, zombies, incest en bloedvergieten en laten het publiek tot diep in de nacht dansen.

Het zijn festivalveteranen: ze staan regelmatig op de grootste festivals van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Glastonbury, Bestival, Secret Garden Party en Boomtown. Ze toerden door 15 staten van Amerika en 22 landen.

De voorbije vijftien jaar ontwikkelden en verfijnden ze hun geluid met elementen uit het cabaret, swing uit de 30’er jaren en zelfs drum-‘n-bass. Maar daarbij verloren ze nooit hun liefde voor traditionele volksmuziek: dat blijft de hartenklop van hun werk.
Gaandeweg liep Buffo’s Wake een eigenzinnig parcours. Hun toch wel unieke geluid scherpten ze aan met hectische, doldwaze liveshows. Ze vermengen traditionele volksmuziek en volksverhalen met de rauwe energie van een punkband.
Zappaïaans, worden ze genoemd. Omdat hun muziek doordrenkt is met plotselinge versnellingen, een verbijsterende beheersing van hun instrumenten en een gezond gevoel voor het absurde.

Buffo's Wake grijpt je vast en laat je dansen als een bezetene. Dit wordt gegarandeerd een feestje!


Mét:
  • Nathan Carter: zang
  • Tom Bailey: contrabas, zang
  • Becca Wright: elektrische viool
  • Sam Stagg: accordeon, zang
  • Ben Mack: elektrische gitaar, zang
  • Ben Stephens: drums

Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen...