met voorprogramma Anna Carolina Rímoli & Kal Robson

Concert
We starten de avond met een bijzonder voorprogramma: Anna Carolina Rímoli & Kal Robson warmen ons alvast op met Braziliaanse muziek van wereldklasse waarna de hel losbreekt met Buffo's Wake! FEEST!!!!!!!!

Buffo's Wake is een uit Brighton afkomstige zigeunerpunkband van gestoorde muzikanten met een voorliefde voor het macabere. Gewapend met accordeons, violen en een emmer vol temperament, walsen, tangoën, moshen en koloën ze zich een weg door een breed scala aan invloeden:  van Oost-Europese, Balkan- en Russische folk tot punkrock en cabaret. Ze vertellen verhalen over losbandigheid, zombies, incest en bloedvergieten en laten het publiek tot diep in de nacht dansen.

Het zijn festivalveteranen: ze staan regelmatig op de grootste festivals van het Verenigd Koninkrijk, waaronder Glastonbury, Bestival, Secret Garden Party en Boomtown. Ze toerden door 15 staten van Amerika en 22 landen.

De voorbije vijftien jaar ontwikkelden en verfijnden ze hun geluid met elementen uit het cabaret, swing uit de 30’er jaren en zelfs drum-‘n-bass. Maar daarbij verloren ze nooit hun liefde voor traditionele volksmuziek: dat blijft de hartenklop van hun werk.
Gaandeweg liep Buffo’s Wake een eigenzinnig parcours. Hun toch wel unieke geluid scherpten ze aan met hectische, doldwaze liveshows. Ze vermengen traditionele volksmuziek en volksverhalen met de rauwe energie van een punkband.
Zappaïaans, worden ze genoemd. Omdat hun muziek doordrenkt is met plotselinge versnellingen, een verbijsterende beheersing van hun instrumenten en een gezond gevoel voor het absurde.

Buffo's Wake grijpt je vast en laat je dansen als een bezetene. Dit wordt gegarandeerd een feestje!


Mét:
  • Nathan Carter: zang
  • Tom Bailey: contrabas, zang
  • Becca Wright: elektrische viool
  • Sam Stagg: accordeon, zang
  • Ben Mack: elektrische gitaar, zang
  • Ben Stephens: drums

Staand concert met beperkt aantal zitplaatsen...

---------------------------
Voorprogramma: Anna Carolina Rímoli & Kal Robson
Kal Robson, een getalenteerde zanger en multi-instrumentalist uit Belo Horizonte, heeft de internationale muziekscene veroverd met zijn unieke mix van Musica Popular Brasileira en eigen composities. Van Polen tot Kaapverdië, van Parijs tot Liverpool, Kal Robson heeft overal het publiek betoverd met zijn warme klanken en gepassioneerde optredens. Zijn recente "Ambassadors Award" getuigt van zijn toewijding aan het verspreiden van Braziliaanse cultuur over de hele wereld. Hij verblijft momenteel 2 weken in België voor het project Maua dat hij samen met Anna Carolina Rímoli brengt.
Carolina, opgegroeid met een pianiste als moeder, heeft een diepe liefde voor Braziliaanse muziek. Haar vocale veelzijdigheid en podiumervaring zijn ongeëvenaard. Van grote voetbalfeesten tot internationale festivals, Carolina's stem heeft al vele harten veroverd. Ze betovert je met haar unieke stem en veelzijdige repertoire, van jazz tot samba en Braziliaanse volksmuziek.