Concert
Nicolò en Simone Bottasso zijn geworteld in de Occitaanse regio van Italië. Ze spelen avontuurlijke en verrassende muziek: eigen composities én pittige interpretaties van Italiaanse volksliedjes.
Duo Bottasso vertegenwoordigt de meest vernieuwende generatie Italiaanse folkmuzikanten. Altijd op zoek naar een compromis tussen verfijndheid  op hun instrumenten en explosieve grooves, zijn deze twee broers vastbesloten om de traditie van hun thuisland te blijven ontwikkelen.
In de muziek van deze rasmuzikanten hoor je een mooi evenwicht tussen traditionele melodieën, uitgewerkte ritmes en een zoektocht naar het ideale geluid, waar altijd de erfenis van hun Italiaanse roots in doorklinkt.

De broers groeiden samen op in de provincie Cuneo en spelen inmiddels al twintig jaar samen. Simone woont nu in Rotterdam en Nicolò in Turijn. Die afstand is voor hen een echte troef geworden die zorgt voor een internationale visie, buitengewone keuzes en een publiek dat zich uitspreidt over Nederland, België, Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. Ze stonden er al op verschillende podia, regelmatig in samenwerking met andere muzikanten en diverse kunstvormen.


Mét:
  • Simone Bottasso: diatonisch accordeon
  • Nicolò Bottasso: viool en trompet