Dubbelconcert

Welkom bij een betoverende avond vol muzikale diversiteit, waarin twee unieke duo's je meenemen op een reis door verschillende klanklandschappen. Tweemaal accordeon, tweemaal strijkers, tweemaal anders...

Esi Nri is een duo dat niet graag etiketjes opgeplakt krijgt. In juni 2023 namen ze hun eerste langspeelschijf op met muziek van hun akoestische set "Graag traag, hier spelen wij". Die komen ze dan ook graag aan u voorstellen. Laat je betoveren door hun unieke klanken die de grenzen van accordeon en nyckelharpa verleggen. Hun muziek ontsnapt aan elk label en meandert op een reis van rustgevende intimiteit tot hypnotiserende repetitieve ritmes.
Marjolein Cools, bekend van het veelgeprezen Aranis, bespeelt alle registers en tast de hoeken en kantjes van de accordeon af. Partner in crime Koen Vanmeerbeek beroert de wonderlijke nyckelharpa, een instrument met wortels in de oeroude Zweedse traditie. Je kent hem van dr. Eugène, die met hun sfeervolle akoestische muziek hoge ogen wierp, of van het grensverleggende SÒFA.

Laat je onderdompelen in hun wondere wereld! Esi Nri wekt emoties op, neemt je mee op een betoverende reis en raakt je diep met hun boeiene composities...

https://www.esinri.be/graag-traag-hier-spelen-wij.html

Mét:
  • Marjolein Cools: chromatisch accordeon
  • Koen Vanmeerbeek: nyckelharpa's


-------------------------------------------------------------------------------------------

EveryGoodie, dat is het duo van Elke De Meester (wiens voornaam letterlijk in het Engels wordt vertaald als "Every") en Jeroen Goegebuer (wiens naam op buitenlandse tournees onuitspreekbaar bleek voor het publiek aldaar en daardoor werd vertaald en afgekort naar "Goodneighbour" of kortweg "Goodie").
Ze leerden elkaar kennen in 2011 en startten in 2017 een muzikale ontdekkingsreis. De details van dat verhaal vertellen ze vanavond... Elke en Jeroen brengen een repertoire van de allermooiste folkmelodieën uit verschillende windstreken, van de VS tot Scandinavië.
Elke bedient de knoppen... van haar accordeon, en Jeroen bespeelt de gevoelige snaar... van z'n viool en mandoline. Optioneel wordt een stomp box gebruikt om de virtuoze melodieën nog wat meer punch te geven, terwijl andere melodieën uw hart vanzelf laten smelten door hun pure schoonheid en eenvoud.

https://www.elkedemeester.be/everygoodie/

Mét:
  • Elke De Meester:  chromatisch accordeon en stomp box
  • Jeroen Goegebuer: viool en mandoline