Concert

Korrontzi begint zo langzamerhand een begrip te worden binnen de Baskische muziek. Het is een presentatie van de typische Baskische cultuur. De kracht en de energie die ze uitstralen hebben zowel wortels in de traditionele muziek, als vernieuwende invloeden van de hedendaagse folk.

De groep werd in 2004 opgericht door Agus Barandiaran, virtuoos op de trikitixa (Baskische diatonische accordeon). De basis van zijn spel werd gelegd tijdens de vele zondagochtenden toen de kleine Agus door zijn vader werd meegenomen naar de plaatselijke kroeg om te luisteren naar de trikitixa spelende barman die vrolijke traditionele melodieën uit zijn instrument toverde.
Ondertussen heeft Korrontzi de wereld veroverd met hun unieke geluid. Met twaalf albums op hun naam en talloze prijzen, waaronder de "Best European Band, Eurofolk" en de prestigieuze "Etxepare Award" voor hun hele carrière in 2021, zijn ze een van de meest representatieve Baskische folkbands.
Korrontzi heeft opgetreden op grote internationale festivals en in meer dan twintig landen over de hele wereld, van de Verenigde Staten tot Marokko en Griekenland.

Beleef een energiek en spectaculair concert met Korrontzi, ondersteund door verbluffende dansers van Oinkari Dantza Taldea. Mis deze unieke ervaring niet!
Een feest van Baskische muziek en dans, traditie én vernieuwing!

Info:
Mét:
  • Agus Barandiaran: trikitixa en zang
  • Ander Hurtado de Saratxo: percussie en drums
  • Kike Mora: contrabas, elektrische bas en zang
  • Alberto Rodríguez: gitaar, mandoline, bouzouki en zang
  • Oinkari Dantza Taldea: dansers

Dit concert is een feyne samenwerking met Merodefestival en muziekcentrum Dranouter.