14u00  >  Deuren om 13u00

dansinitiatie

Dit jaar bestaat Stedelijke Basisschool Gavertje Vier uit Belsele honderd jaar.
Op 1 juni wordt dit gevierd met een groot feest!

Met muziekclub 't Ey dragen we ons steentje bij:
de Fanteyfare 2.0 zorgt voor een spetterende dansinitiatie voor volwassenen en kinderen, ergens tussen 14u en 18u30!
Kom je ook eens langs op het schoolfeest?

Sedert juni 2004 heet de school Gavertje Vier. De sporthal De Klavers biedt de leerlingen het geluk van bewegingscomfort en de speelplaats voor de kinderen bevindt zich op de plaats waar ruim drie eeuwen lang de houten Gavermolen stond te molenwieken.

In 1924, 10 jaar na het begin van de Eerste Wereldoorlog en de invoering van de leerplicht voor alle kinderen van zes tot veertien jaar, werden plannen getekend voor een nieuwe Lagere Jongensschool van Belsele. De school werd in 1925 gebouwd in het voormalige park van de familie Geerts bij de Koutermolenstraat. De gemeente kocht van de toenmalige eigenaar, Theofiel Van Osselaer, een deel van de grond om daar de gemeenteschool op te bouwen. Het werd een prachtige school met 6 grote, lichte klaslokalen. Momenteel doen de gebouwen nog steeds dienst als CC van Belsele.

Gavertje Vier… een naam die tot op de dag van vandaag in Belsele oud en jong verenigt...

https://www.gavertjevier.be/