19u30  >  Deuren om 18u00

Teyrrasfolk

Baleynbal  |  Teyrrasfolk  |  Gratis
Dankzij onze ploeg en de stad Sint-Niklaas biedt muziekclub 't Ey Teyrrasfolk 2024 GRATIS aan.
Teyrrasfolk 2024 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie gevolgd door telkens twee balfolkgroepen. Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

Op de 3de avond van ons festival staat de draailier centraal: met Duo Meunier Villeneuve uit Frankrijk, gevolgd door onze Vlaamse vrienden van Hidrae. Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub. Begin je avond met een smakelijke maaltijd: onze buitenkeuken opent om 18 uur. Eerlijk en vers, maar wees er snel bij, want op is op!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Duo Meunier Villeneuve brengt een eigentijdse interpretatie van de combinatie van draailier en accordeon, waarbij ze het traditionele muzikale erfgoed van het centrum van Frankrijk verkennen en verrijken. Beïnvloed door hun diverse achtergronden, weeft hun muziek jazz-, pop- en rockinvloeden samen in een kleurrijk geheel.

Benjamin Meunier belichaamt de speelstijl van zijn mentor, Patrick Bouffard. Zijn muzikale reis omvat diverse artistieke projecten, waarbij hij zijn draailier combineert met klassiek, jazz- en Franse chanson.
Fabien Villeneuves brede repertoire varieert van barok tot jazz, traditionele en hedendaagse muziek. Als veelzijdig accordeonist zet Fabien zich in voor diverse projecten, waarbij hij de vele mogelijkheden van het accordeon aftast.


mét:
  • Benjamin Meunier: draailier
  • Fabien Villeneuve: chromatisch accordeon
------------------------------------------------------------------------------------------------
Le nouveau Hidrae est arrivé: nieuwe nummers, nieuwe arrangementen, een nieuwe bassist én nieuwe doedelzakspeler...
Hidrae (afgeleid van ‘hydraulisch’) brengt stomende eigenzinnige folkmuziek met krachtige melodieën en prachtige klankkleuren. Met veel aandacht voor uitgepuurde arrangementen en meerstemmigheid brengen ze uitsluitend eigen werk met een motor van vijf muzikanten, die elk hun eigen invloed hebben. De door elkaar gevlochten partijen en klankkleuren brengen niet enkel de danser tot bewegen, maar resoneren ook binnen de luisteraar. In het voorjaar van 2020 verscheen hun debuutplaat “Hydraulic”, die overal lovende commentaren kreeg. Ondertussen zaten ze niet stil en werkten ze aan nieuw repertoire. Marieke en Zjef zocht andere horizonten op, maar niet getreurd, vanavond stellen ze hun nieuwe bassist en nieuwe doedelaar voor!
Met een rijkdom aan bourdons, met stevige grooves, sterke melodieën en verrassende wendingen heeft deze vijfkoppige band haar eigen geluid!

https://www.hidrae.be/

mét:
  • Hilke Bauweraerts: diatonisch accordeon
  • Malicorne Buysse: viool
  • Thomas Hoste: elektroakoestische altdraailier
  • Robbe Desmet: elektrische basgitaar
  • Bart Van Troyen: doedelzak en barokmusette
------------------------------------------------------------------------------------------------
PRAKTISCH:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie
21u00: Duo Meunier Villeneuve
22u15: Hidrae
reserveren is niet nodig