Teyrrasfolk

Baleynbal  |  Teyrrasfolk  |  Gratis
Dankzij onze ploeg en de stad Sint-Niklaas biedt muziekclub 't Ey Teyrrasfolk 2024 GRATIS aan.
Teyrrasfolk 2024 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie gevolgd door telkens twee balfolkgroepen.
Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

Voor de 4de avond van ons festival keren we terug naar het Sint-Nicolaasplein in Sint-Niklaas met twee duo's. Accordeonvirtuoos Guus Herremans en snarengod Ward Dhoore bijten de spits af en daarna overgiet Marie Paulette de traditionele dansen met een rocksausje!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Binnen het folkcircuit behoeven Guus Herremans & Ward Dhoore geen introductie. Deze jonge wolven kon je de afgelopen 10 jaar aan het werk zien met awardwinnende bands en uiteenlopende projecten.
Guus kan je op het podium treffen met bands als Airboxes, Phlox, Duo Lopez-Herremans, Les Bottines Artistiques & Nufolk Global Connections. Ward speelde de afgelopen jaren met bands als Trio Dhoore, Snaarmaarwaar, Siger, Spilar & Estbel. 
Ze werden beiden door Klara geselecteerd voor ‘De Twintigers’, een reeks waarbij de radiozender beloftevolle twintigers in de kijker zet, en spelen sinds kort samen bij Airboxes Quartet & Me Guusta. Hoog tijd dus om hun jarenlange vriendschap te vieren en samen het podium op te kruipen als ‘Thalas’ om hun favoriete nummers samen te brengen in een intieme duobezetting.


mét:
  • Guus Herremans: diatonisch accordeon
  • Ward Dhoore: akoestische gitaar

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ontdek het unieke geluid van het duo Marie Paulette uit (Calais) Noord-Frankrijk. Deze energieke muzikanten brengen traditionele melodieën in een eigentijds rockjasje, waarbij ze de dansvloer laten bruisen met elektrische gitaar, zang en betoverende geluidseffecten. Geïnspireerd door traditionele dansen, nemen ze je mee op een dynamische reis, een bijna kosmopolitische trance. Laat je leiden door het diatonisch accordeon, de elektrische gitaar en de meeslepende vocals van Marie Paulette, terwijl ze je uitnodigen om de dansvloer te betreden. 

Mis deze unieke fusie van traditionele folk en moderne innovatie niet! 


mét:
  • Vincent Evrard: elektrische gitaar, samples, zang
  • Coline Ledoux: diatonisch accordeon, zang
------------------------------------------------------------------------------------------------
PRAKTISCH:
19u30: dansinitiatie
21u00: Guus Herremans & Ward Dhoore
22u15: Marie Paulette
reserveren is niet nodig