19u30  >  Deuren om 18u00

Baleynbal  |  Teyrrasfolk  |  Gratis
Dankzij onze ploeg en de stad Sint-Niklaas biedt muziekclub 't Ey Teyrrasfolk 2024 GRATIS aan.
Teyrrasfolk 2024 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie gevolgd door telkens twee balfolkgroepen.
Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

Voor de 5de avond van ons feystival verweylkomen we twee duo's: Duo Bucsan Gielen warmen op en daarna pure finesse met Duo Montanaro/Cavez.
Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub.
Begin je avond met een smakelijke maaltijd: onze buitenkeuken opent om 18 uur. Eerlijk en vers, maar wees er snel bij, want op is op!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Vlaanderen en Wallonië ontmoeten elkaar in het Duo Bucsan/Gielen. Lode Bucsan op draailier en Simon Gielen op diatonische accordeon brengen stomende dansbare neo-trad-folk.
In 2016 werden Lode en Simon gevraagd voor een bal in Gooik. Met weinig voorbereiding begonnen ze aan hun eerste optreden, maar achteraf waren de reacties zo lovend dat ze besloten samen verder te gaan.
Hun repertoire bestaat meestal uit dansbare klassiekers en minder bekende composities, alsook eigen werk. De nummers zijn rechttoe rechtaan gearrangeerd zonder veel poespas. Het samenspel en de energie tussen deze twee muzikanten is intens en resulteert in een zeer energiek bal.


Mét:
  • Lode Bucsan: draailier
  • Simon Gielen: diatonisch accordeon
------------------------------------------------------------------------------------------------
Laat je betoveren door het meeslepende samenspel van het Duo Montanaro/Cavez, waar diatonisch accordeonvirtuoos Sophie Cavez en vioolmeester Baltazar Montanaro een unieke muzikale reis creëren. Ze omschrijven het zelf als volgt: "Een accordeon en een viool ... Een reis tussen de noordelijke winden en geluiden van het oosten..."
Ze brengen hemelse muziek, soms geïmproviseerd, maar bovenal vrij, zacht en teder en dan weer feestelijk. Het is een waar genot om deze twee topmuzikanten samen te horen, maar ook te zien spelen. Ze beheersen hun instrument beiden tot in de finesse en weten aan hun virtuoze spel volop emotie te kleven.
Sophie is gekend als accordeoniste bij onder andere Urban Trad, KV Express, Dazibao, Soetkin Collier Quintet, Viva Niñas, Knopf Quartet en nog zoveel andere formaties.
Baltazar daarentegen is violist bij de Wanaminots, Cie Montanaro, les Frères Tarzanelli, Red Rails en eveneens bij nog heel wat andere groepen.

Muziek zonder grenzen of zonder naam… muziek die vooral heel vrij is…


Mét:
  • Baltazar Montanaro: viool en bariton-viool
  • Sophie Cavez: diatonische accordeon
------------------------------------------------------------------------------------------------
PRAKTISCH:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie
21u00: Duo Bucsan/Gielen
22u15: Duo Montanaro/Cavez
reserveren is niet nodig