19u30  >  Deuren om 18u00

Teyrrasfolk

Baleynbal  |  Teyrrasfolk  |  Gratis
Dankzij onze ploeg en de stad Sint-Niklaas biedt muziekclub 't Ey Teyrrasfolk 2024 GRATIS aan.
Teyrrasfolk 2024 is een folkdansfestival dat bestaat uit 6 avonden puur dansplezier. De avond start telkens met een dansinitiatie gevolgd door telkens twee balfolkgroepen.
Folkdansen lijkt moeilijk, maar niets is minder waar. Ook door het sociale karakter (je danst nooit alleen met jezelf...) is een avond plezier gegarandeerd.

We sluiten dit gratis feystivalleke af met een laatste dubbel Baleynbal. We starten met het duo Wouter en de Draak uit Nederland en gooien alle remmen los met Floris and the Flames!
Kom genieten, wij hebben een groot terras op de koer van onze muziekclub.
Begin je avond met een smakelijke maaltijd: onze buitenkeuken opent om 18 uur. Eerlijk en vers, maar wees er snel bij, want op is op!
------------------------------------------------------------------------------------------------
Betreed de betoverende wereld van Wouter en de Draak, waar de accordeon van Wouter Kuyper en de DADGAD-gitaar van Joris Alblas samensmelten tot een uniek balfolk-duo. Met roots in diverse Nederlandse folkgroepen brengen deze ervaren muzikanten een eigen subtiel geluid met veel ruimte voor improvisatie. Een verfrissende mix met een vleugje Iers en een passie voor Bretoense muziek.
Laat je meevoeren door hun veelzijdige dansmuziek, waarbij de trekharmonica en gitaar elkaar afwisselen in een harmonieuze symbiose. Van intieme mazurka's tot swingende scottischen, ze presenteren je een kleurrijk palet van betoverende melodieën.
Wouter Kuyper vertelt graag dat hij muzikaal geboren is in Gooik, waar hij vanaf zijn tiende mee mocht naar de jaarlijkse stage. Hij geraakte er begeesterd door de volksmuziek en geeft nu zelf les en organiseert folkbals.

Dansmsuziek met een aanstekelijke drive, intimistische momenten en boeiende muzikale dialogen...


mét:
  • Wouter Kuyper: diatonisch accordeon
  • Joris Alblas: DADGAD-gitaar
------------------------------------------------------------------------------------------------
De vier 4 roodharige muzikanten van Floris and the Flames tasten de grenzen af tussen klassieke muziek, folk, pop en jazz. Met de combinatie van viool, piano, gitaar, basgitaar en percussie zorgen ze voor een uniek geluid. Naast eigen composities brengen ze originele herwerkingen van klassieke meesterwerken (Bach, Beethoven, Vivaldi...), telkens gebaseerd op traditionele dansen. Het resultaat is een wervelende, afwisselende show die door liefhebbers van verschillende muziekstijlen gesmaakt wordt. Herkenbaar, maar soms ook uitdagend en verrassend. Virtuoos en vurig, maar ook gevoelig en emotioneel. 
Een unieke muzikale rollercoaster die niemand onbewogen laat. Verwacht u aan een energiek optreden dat iedereen in vuur en vlam zet!

Vurig, virtuoos, verrassend...


mét:
  • Floris Willem: viool
  • Gert Peeten: piano, gitaar
  • Dries Peeten: basgitaar
  • Simon Schrooten: drum en percussie
------------------------------------------------------------------------------------------------
PRAKTISCH:
18u00 - 20u00: buitenkeuken open
19u30: dansinitiatie
21u00: Wouter en de Draak
22u15: Floris and the Flames
reserveren is niet nodig