Concert
Kom de betoverende klankwereld van Akleja ontdekken. Dit Duits duo gaat op muzikale zoektocht naar wat hen nauw aan het hart ligt: natuur, ontmoetingen en ontroerende momenten. Regina Kunkel en Björn Kaidel spelen instrumentale volksmuziek op twee nyckelharpas, gitaar en cister. Hun grootste inspiratiebronnen zijn oude vergeten Duitse manuscripten met dansmuziek, die ze nieuw leven inblazen en de muziektraditie van Zweden, het thuisland van de nyckelharpa. 

Met hun muziek bewandelen ze hun eigen paden en creëren ze een unieke klankwereld vol levensvreugde en sfeer. Met hun meeslepende spel en verfijnde arrangementen schilderen ze muzikale beelden en tillen ze hun publiek moeiteloos uit het alledaagse. 

Na vele optredens in binnen- en buitenland brachten Regina Kunkel en Björn Kaidel in maart 2024 hun nieuwe album "Im Verborgenen" uit. Hiermee wijden ze zich aan de kleine dingen waarvan de betekenis vaak verborgen blijft. Het album werd genomineerd voor de Preis der Deutschen Schallplattenkritik en is door het Belgische tijdschrift "Le Canard Folk" uitgeroepen tot een van de albums van de maand april 2024.

Naast hun internationale concertactiviteiten worden ze ook vaak internationaal gevraagd als docenten en muzikale begeleiders voor danscursussen.


Mét:
  • Regina Kunkel: nyckelharpa
  • Björn Kaidel: nyckelharpa, gitaar en cister