Verteylement-wandeling met Tom Van Mieghem en muzikanten

Tijdens de Dag van de Trage Weg gaan duizenden wandelaars, fietsers, kinderen en andere levensgenieters samen op pad.  Ze ontdekken bekende, onbekende en zelfs bedreigde paadjes. Van de Westhoek tot het Maasland, in het groen en in de stad, langs historische wegen en nieuwe doorsteken. Het is dé opendeurdag voor alle trage wegen in ons land!

In Belsele slaan De Raaklijn, vzw Raakzaam, Bijs, De Klappers en Muziekclub ’t Ey de handen in elkaar. We hebben twee fantastische locaties met een gevarieerd aanbod aan activiteiten: Kinderboerderij 't Wollen Hof aan de Hoge Bokstraat en Muziekclub 't Ey in de Koutermolenstraat.

Bij Muziekclub 't Ey kan je deelnemen aan een unieke Verteylement-wandeling met Tom Van Mieghem.
Het eerste deel van de wandeling wordt begeleid door onze ervaren dorpsgids Ann Pieters, die ons langs trage wegen meeneemt naar het achterzaaltje van een café. Daar brengt Tom Van Mieghem heel toepasselijk het verhaal van 'De drie Artsen' van de gebroeders Grimm. Wanneer de drie artsen de taverne binnen komen gebeuren er heel andere dingen dan wat je verwacht in zo’n taverne. Het leven van de drie artsen zal nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. Duo Aëro-Sol zorgt voor een sfeervolle muzikale omlijsting.
Na terugkomst in Muziekclub 't Ey is er de mogelijkheid om de wandeltocht te vervolgen. Onder leiding van ervaren gids Filip Smet (De Raaklijn) trekken we richting Sinaai voor het volgende deel van deze bijzondere ervaring.

Doe mee en beleef de schoonheid van de trage wegen in Belsele. Kom genieten van de natuur, de muziek en het verhaal. Tot dan!

Tom Van Mieghem begon zijn carrière als poppenspeler, maar zijn verlangen naar oprechtheid en eenvoudige schoonheid bracht hem uiteindelijk bij zijn ware passie: verhalen vertellen. Vandaag de dag reist hij door het land met zijn boeiende verhalen, soms solo, maar vaak in gezelschap van muzikanten of andere vertellers. Of je nu jong of oud bent, groot of klein, Tom heeft een verhaal voor iedereen.
Daarnaast deelt hij zijn expertise als docent bij de Nederlandse vertelacademie en verschillende Vlaamse academies. Hij is ook verhalenexpert en coach voor de Belgische jonge vertellers binnen het Europese CASSANDRA-project.

Praktisch
maximum 20 personen per wandeling
  • 13u30    wandeling 1    uitverkocht
  • 14u45    wandeling 2    nog 2 tickets hier
  • 16u00    wandeling 3    nog 1 ticket hier

Info
  • Muziekclub 't EyKoutermolenstraat 6b, 9111 Belsele
  • ’t Wollen Hof, Hoge Bokstraat 214a, 9111 Belsele
    De kinderboerderij en het horecagedeelte worden uitgebaat door mensen met een ondersteuningsvraag, medewerkers van vzw Raakzaam en vrijwilligers.
  • Dag van de Trage Weg