Concert

Een betoverende avond met twee Ierse klassebakken. Laat je meevoeren door de ritmische melodieën en virtuoze klanken van Brid Harper en Brendan Mulholland!

De vermaarde fiddler Bríd Harper is specialist in de zogenaamde Donegal-fiddlestijl, een specifieke ritmische stijl van vioolspelen afkomstig uit het noorden van Ierland.
Bríd wordt gezien als een van de toonaangevende Ierse traditionele fiddlers van de laatste veertig (!) jaar. Ze groeide op in een muzikale familie, haar vader speelde ook viool en zij begon te spelen op 9-jarige leeftijd. Ze won op jonge leeftijd al veel prijzen en in 1988 in het bijzonder de Senior All Ireland Fiddler of Dooney. Bríd studeerde in Limerick, toerde over de wereld en speelde met veel grote namen. De laatste jaren is zij vooral actief met SíFiddlers (een groep van 13 vrouwelijke Donegal fiddlers). Ook als docent  is ze zeer gerespecteerd en veelgevraagd in Ierland en ver daarbuiten.

Op de houten dwarsfluit speelt Brendan Mulholland, die op zijn altijd weer verrassende wijze het publiek aan zich bindt met woord en muziek. De speelstijl van Brendan is te omschrijven als energiek en technisch verfijnd qua toon, timing en techniek.
Brendan komt uit County Antrim en wordt beschouwd als een van de beste fluitspelers van de Ierse traditionele muziek op dit moment. Hij is een veelgevraagde muzikant voor zowel studio-opnames als liveoptredens.  Brendan wordt constant gevraagd en heeft door heel Europa en de VS getoerd en wordt beschouwd als een artiest met een reputatie om grenzen te verleggen. Hij speelde concerten met onder andere Mary Dillon, Gráinne Holland, Micky McCluskey en Brid Harper.
Hij is fulltime fluitist en geeft ook veel online les. Brendan is bekend als een geweldig betrokken en bevlogen docent.

Mis deze unieke kans niet om twee van de meest gerespecteerde muzikanten in de Ierse traditionele muziek live te zien en te horen.

https://www.bridharper.com/
https://www.brendanmulholland.com/

Mét:
  • Bríd Harper: viool
  • Brendan Mulholland: Ierse houten dwarsfluit