Cadence

Concert  |  i.s.m. het CC van Sint-Niklaas
Cinder Well, het alter ego van de Amerikaanse muzikante Amelia Baker, slaat een brug tussen Amerikaanse en Ierse folk, betovert en benevelt met bijzondere klanken en zingt ook nog eens prachtig.
Amelia Baker verdeelt haar tijd tussen de Californische kust en Ierland, waar ze een paar jaar geleden verliefd op werd. Dat hoor je in haar muziek, die zowel elementen uit de Californische folk van heel lang geleden als uit de traditionele Ierse folk bevat. 
Amelia staat aan de voorhoede van een nieuwe trans-Atlantische folkrevival. Ze beent tradities, zowel uit Ierland als de Appalachen, volledig uit, waardoor een meditatieve, trance-achtige ruimte ontstaat. In die ruimte komen ook haar eigen songs volledig tot hun recht.

Ze nam haar nieuwste album, 'Cadence', op aan de kust van Los Angeles. De nummers op dit album weerspiegelen een zoektocht naar zelfontdekking en het vinden van een thuis. Rijke en diepe klanken, gecombineerd met laaggestemde instrumenten, mooie melodieën en zang, creëren een intense maar hoopvolle sfeer.