Concert
Hannah James & Toby Kuhn ontmoetten elkaar in de zomer van 2018 op het Floating Castle festival in Slovenië. Het was duidelijk dat deze twee muzikanten een gemeenschappelijke benadering van muziek maken en een echte artistieke chemie deelden.... 

Bekroonde folkmuzikante, danseres en componiste Hannah James wordt perfect aangevuld door de virtuoze cello van Toby Kuhn. Bekend om haar werk met Lady Maisery, Maddy Prior, Sam Sweeney, Seasick Steve en Songs of Separation (met o.a. Eliza Carthy en Karina Polwart) is Hannah één van de sleutelfiguren in de moderne Britse folkscene. Geworteld in de Engelse traditie maar verrijkt door haar samenwerkingen in heel Europa, vormde haar charismatische mix van accordeon, zang en tapdans een onmiddellijke artistieke chemie met de indrukwekkende Franse cellist Toby Kuhn.

Toby Kuhn is een post-klassieke muzikant met een voorliefde voor improvisatie en volksmuziek van allerlei slag. Altijd op zoek naar nieuwe manieren om zijn instrument te bespelen, waarbij hij het volledige potentieel van de cello meeneemt op zijn reis doorheen allerlei stijlen. Zijn onorthodoxe aanpak heeft bewondering en bijval geoogst van Japan tot Canada.

De combinatie van accordeon en cello zorgt voor een breed palet aan geluiden en texturen die Hannah's pure stem en diep eerlijke songwriting naar een hoger niveau tillen.
Van intiem tot heftige ritmes en virtuoos samenspel tussen cello en percussieve dans, ze tasten steeds opnieuw de mogelijkheden van hun instrumenten af en komen zo tot een erg origineel geluid.

Dit duo zorgt voor een divers, speels, origineel en enorm verrassend optreden!


Mét:
  • Hannah James: chromatisch accordeon, zang, voetpercussie
  • Toby Kuhn: cello

Dit concert is een feyne samenwerking met muziekcentrum Dranouter.