00u00  >  Deuren om 00u00

internationaal festival voor snarencultuur

In de tweede week van december transformeert SSSTRINGSSS de koude winterdagen in een warm muzikaal paradijs. Verspreid over zeven dagen bieden De Casino Concertzaal, Muziekclub ’t Ey, Cultuurcentrum Sint-Niklaas en d’Academie Podium een podium aan een veelzijdig festival dat geheel in het teken van snarencultuur staat.

Dit unieke festival brengt met een gevarieerd programma een eerbetoon aan zowel moderne als oude, en zelfs exotische snaarinstrumenten... Allerlei soorten snaarinstrumenten komen aan bod: van klassieke en elektrische gitaar tot banjo, mandola, hardangerviool, nyckelharpa, ukulele, ... De muzikale genres variëren van rock en folk tot roots en jazz, met bijzondere aandacht voor de verbindingen tussen deze stijlen.

Naast concerten biedt SSSTRINGSSS ook een breed scala aan activiteiten, waaronder een debat, DIY-workshops en masterclasses die dieper ingaan op instrumentenbouw en speeltechnieken. Laat je meevoeren door de klanken van de snaren en ontdek de veelzijdigheid en schoonheid van deze instrumenten.

Beleef de magie van SSSTRINGSSS,  een onvergetelijke week vol muzikale ontdekkingen!