Concert

Beleef een unieke muzikale avond met Louvat Bros, nu met een spannende nieuwe bezetting! Onder leiding van de oprichter Steve Louvat, brengt deze  Belgische groep een vernieuwd geluid met de komst van twee fantastische muzikanten: Philip Masure en Balakumar Paramalingam.

Steve Louvat, virtuoos op de vijfsnarige banjo, leidt de band met zijn passie voor muziek en zijn ongeëvenaarde technische vaardigheid. Hij is de drijvende kracht achter de Louvat Bros en heeft altijd een open geest gehad voor het verkennen van nieuwe muzikale stijlen en invloeden.
Philip Masure, meester in de DADGAD-gitaarstijl, voegt een frisse dynamiek toe aan de band met zijn virtuositeit op gitaar, cister en zijn fluwelen stem. Daarnaast brengt de fantastische Carnatische percussionist Balakumar Paramalingam, afkomstig uit Sri Lanka en nu woonachtig in Parijs en Brussel, een geheel nieuwe dimensie aan de muziek van Louvat Bros met zijn vaardigheid op de mridangam (Zuid-Indiaase trommel), morsing (Indiase mondharp), kanjira (Indiase tamboerijn) en de unieke konnakol zangstijl (mondeling voordragen van percussieritmes)..
Laten we ook bassist Michel Vrydag niet vergeten. Michel, die al sinds 2010 deel uitmaakt van de Louvat Bros, brengt een solide en ritmische basis met zijn veelzijdige spel. Zijn ervaring en muzikaliteit zorgen voor de perfecte aanvulling op de bijzondere klank van de band, waarbij hij moeiteloos schakelt tussen verschillende muziekstijlen en ritmes.

Samen creëren ze een betoverend universum van klanken waar Amerikaanse bluegrass, oosterse meditatieve muziek, Ierse folk en Indische ritmes elkaar ontmoeten en samensmelten. Bereid je voor op een avond vol muzikale verrassingen en contrasten, gespeeld met finesse, enthousiasme en een ongekende technische vaardigheid.

https://www.louvatbros.com/

Mét:
  • Steve Louvat: vijfsnarige banjo, gitaar & achtergrondzang
  • Philip Masure: gitaar, cister en zang
  • Michel Vrydag: basgitaar
  • Balakumar Paramalingam: Indische percussie, Konnakolzang en mondharp